Στην ενδυνάμωση των πτητικών τους προγραμμάτων προς την Ελλάδα ή και στην προσθήκη νέων δρομολογίων προχωρούν πολλές αεροπορικές εταιρείας, προκειμένου να καλύψουν την υψηλή ζήτηση για τη φετινή τουριστική σεζόν. Οφελειμένες από την αύξηση οι Σποράδες και το αεροδρόμιο της Σκιάθου στο οποίο προστίθενται νέα δρομολόγια.

Πιο συγκεκριμένα τα θεσσαλικά νησιά περιμένουν αυξημένο κοινό από την Ιταλία από τις νέες γραμμές Μιλάνο Μαλπένσα-Σκιάθος, Νάπολη-Σκιάθος, Βενετία-Κέρκυρα, με το νησί του Παπαδιαμάντη να αποτελεί ένα νέο σημείο δικτύου της easyJet.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Εθνικού Οργανισμού Συντονισμού Πτήσεων (ΕΟΣΠ), γι’ αυτή τη χρονιά, αναμένεται στις αφίξεις αεροσκαφών αύξηση της τάξης του 47% σε σχέση με πέρυσι και 12% συγκριτικά με το 2019 και στις αφίξεις επιβατών αύξηση 70,6% από πέρυσι και 29% από το 2019.

Κατά τη διάρκεια της φετινής θερινής σεζόν, η easyJet σχεδιάζει να πραγματοποιήσει περισσότερα από 125 δρομολόγια από και προς την Ελλάδα, με τα δρομολόγια του Ηνωμένου Βασιλείου να αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 44%.

Εκτός της Σκιάθου, για φέτος το καλοκαίρι, η easyJet ξεκίνησε 11 νέες ελληνικές διαδρομές από: • Ηνωμένο Βασίλειο: ΕδιμβούργοΚέρκυρα, Μάντσεστερ-Κρήτη, Γλασκώβη-Κρήτη, ΛούτονΚεφαλονιά, Λίβερπουλ-Κως, Εδιμβούργο-Κεφαλονιά • Γερμανία: Βερολίνο-Κεφαλονιά • Ελβετία: Γενεύη-Κρήτη • Ολλανδία: Άμστερνταμ-Κεφαλονιά Όσον αφορά στις συχνότητες, θα πραγματοποιούνται έως και 4 πτήσεις Gatwick-Κέρκυρα καθημερινά και έως και τρεις πτήσεις Μιλάνο Μαλπένσα, Gatwick-Αθήνα και Gatwick-Ρόδος.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr