Το καλοκαίρι ακόμα δεν τελείωσε και οι ευκαιρίες για να ξεχωρίσεις, είναι πολλές. Αν ετοιμάζεσαι να πας για κάμπινγκ, σου έχουμε ετοιμάσει μερικές εύκολες συμβουλές για το πώς να αναβαθμίσεις την παρουσία σου στην παραλία. Είτε φοράς ρούχα που ξεχωρίζουν, είτε έχεις αναλάβει την καθαριότητα του περιβάλλοντος, οι παρακάτω τεχνικές θα εξασφαλίσουν ότι η παρουσία σου θα παραμείνει χαραγμένη στις μνήμες των κατασκηνωτών και το αντίκτυπό σου στη φύση, θα είναι μόνο θετικό. Φορώντας τα δύο πιο σημαντικά αξεσουάρ σου, τα ρούχα και το χαμόγελό σου!

Προετοιμάσου σωστά 

Δώσε προτεραιότητα στα ελαφριά, ευέλικτα ρούχα που μπορούν να φορεθούν εύκολα και μην ξεχάσεις τα απαραίτητα όπως μαγιό, άνετα παπούτσια, σαγιονάρες, λίγα χοντρά ρούχα για τα κρύα βράδια κι ένα καπέλο για προστασία από τον ήλιο. Επίλεξε εξοπλισμό πολλαπλών χρήσεων, όπως μια φορητή κουζίνα, μαχαιροπίρουνα, ένα μπουκάλι θερμός και μια κουβέρτα παραλίας. Θυμήσου να πάρεις μαζί σου σαπούνι, αποσμητικό κι αντηλιακό κι αν θες να ελαχιστοποιήσεις τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, διάλεξε βιοδιασπώμενα είδη υγιεινής. Επίλεξε φορτιστές ηλιακής ενέργειας για να μπορείς να φορτίζεις τις ηλεκτρονικές σου συσκευές κάθε στιγμή. Έτσι, θα είσαι πάντα προετοιμασμένη/ος και δε θα βρεθείς προ εκπλήξεως!

Εσύ και η φύση 

Για να μπορέσεις να ξεχωρίσεις στο κάμπινγκ, δεν αρκούν τα φανταχτερά και πολύχρωμα ρούχα. Θα πρέπει να εναρμονιστείς με τη φύση και να δείχνεις πως τη σέβεσαι, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα, τη μοναδική σου ταυτότητα. Επίλεξε ρούχα κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά όπως οργανικό βαμβάκι ή ανακυκλωμένα υφάσματα. Φόρα αυτά τα vintage μαγιό που τόσο καιρό δίσταζες να φορέσεις και κάνε τη διαφορά, προωθώντας παράλληλα οικολογικές επιλογές. Τόλμησε να φορέσεις ακόμη κι εκείνα τα παλιά γυαλιά της μητέρας σου, από το κάμπινγκ του 1985, στη Χαλκιδική. Υποστηρίξτε τους ντόπιους καλλιτέχνες αγοράζοντας χειροποίητα υφάσματα, φουλάρια και κοσμήματα. Αυτό όχι μόνο θα προσθέσει στυλ στην εμφάνισή σου, αλλά θα συμβάλλεις και στην τοπική οικονομία.

Αυτοσχεδίασε!

Αν έχεις ήδη περάσει πολλές μέρες στο κάμπινγκ και θέλεις να περιποιηθείς λίγο τον εαυτό σου, μετά από τη συνεχόμενη έκθεση στον ήλιο, έχουμε τη λύση! Χρησιμοποίησε φυσικά υλικά όπως ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας για λαμπερά κι ενυδατωμένα χείλη, κανέλα και μοσχοκάρυδο για μπρονζέ σκιές ματιών και τονισμένα ζυγωματικά, αλόη για ενυδατωμένη επιδερμίδα, ειδικά μετά από έκθεση στον ήλιο και φέτες από αγγούρι για ξεκούραστα μάτια. Αν δε θέλεις να πάρεις μαζί σου πολλά αξεσουάρ, δοκίμασε να φτιάξεις βραχιόλια με κοχύλια και πέτρες, δένοντας απλούς κόμπους ανάμεσά τους, πρόσθεσε υφάσματα, κορδέλες και λουλούδια στα μαλλιά σου και η φύση θα σε ευγνωμονεί! Θα έχεις γίνει ένα με το τοπίο και οι δημιουργικές ιδέες σου θα εντυπωσιάσουν τους πάντες.

Το στυλ σου, είναι στη στάση σου 

Φαντάσου αυτό: είσαι έξω στην άγρια φύση, ανάμεσα στη θάλασσα και τον έναστρο ουρανό. Αυτό που πραγματικά σε κάνει να ξεχωρίζεις, δεν είναι τα σύνολα και τα ρούχα που έχεις ετοιμάσει, είναι αυτή η αύρα που μεταφέρεις σε όλους, όσο κάθεστε γύρω από τη φωτιά. Ο χαρακτήρας σου, το εγκάρδιο γέλιο που αντηχεί σε όλο το κάμπινγκ και αυτό το πνεύμα περιπέτειας και χαράς, είναι αυτό που θα κεντρίσει την προσοχή όλων, ό,τι κι αν φοράς. Είτε μοιράζεσαι ιστορίες, είτε χορεύεις κάτω από το φεγγάρι, είτε απλώς εκπέμπεις θετικότητα, η στάση σου είναι το βασικό στοιχείο της κομψότητάς σου στο κάμπινγκ.

Πώς να ξεχωρίσεις; Με την ενέργειά σου!

Αυτό που μένει αληθινά στις αναμνήσεις όσων μοιράζονται αυτό το ταξίδι μαζί σου, είναι η θετική ενέργεια και το μοναδικό πνεύμα που εκπέμπεις. Η συντροφικότητα, οι αυθεντικές συνδέσεις που δημιούργησες, τα απλά δώρα, η βόλτα που κάνατε για να καθαρίσετε την παραλία, είναι λίγα από τα πράγματα που όλοι θα θυμούνται. Έτσι, ενώ το στυλ σου μπορεί να κάνει μια φευγαλέα εντύπωση, η αυθεντικότητα, η ευγένεια και οι καλές πράξεις σου όσο βρίσκεσαι στη φύση,  είναι τα στοιχεία που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις.