Δέκα επιχειρήσεις από την περιοχή των Τρικάλων συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “FOODEXPO 2018”, που διεξήχθη από 10 έως 12 Μαρτίου 2018 στο METROPOLITAN EXPO στην Αθήνα. Παράλληλα, στο συλλογικό περίπτερο που εξασφάλισε το Επιμελητήριο Τρικάλων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, συμμετείχαν άλλες επτά επιχειρήσεις από τον νομό Τρικάλων.

Η FOODEXPO είναι πλέον η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη παρουσιάζοντας προϊόντα 1.302 Ελλήνων και ξένων εκθετών σε περισσότερους από 72.000 εμπορικούς επισκέπτες από 31.500 επιχειρήσεις της οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης.

Οι Τρικαλινές επιχειρήσεις ξεχώρισαν και φέτος με την δυναμική τους παρουσία εκθέτοντας τα μοναδικά προϊόντα τους και πραγματοποιώντας γευσιγνωσία σε εμπορικούς επισκέπτες και ξένους food traders. Επίσης είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε B2B συναντήσεις μιας και περισσότεροι από 800 hosted buyers από μεγάλες αγορές στόχους πραγματοποίησαν μέχρι το τέλος της έκθεσης, 15.000 και πλέον προγραμματισμένες συναντήσεις.

Στην έκθεση συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα οι εξής επιχειρήσεις (με αλφαβητική σειρά):

- ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΑΕ

- ΒΙΟΣΑΛ ΕΠΕ

- ΔΕΡΜΙΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΠΟΙΙΑ ΕΠΕ

- ΔΙΒΑΝΗΣ 

- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ - ΤΥΡΑΣ

- ΛΑΝΑΡΑΣ ΑΕ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

- ΟΙΚΟΠΑΛ ΙΚΕ

- ΤΣΙΛΙΛΗΣ Κ. ΑΕ

- ΧΑΤΖΗΣ ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

- EXCELSIOR HELLAS ΙΚΕ

Στη συλλογική συμμετοχή Περιφέρειας Θεσσαλίας και Επιμελητηρίου Τρικάλων συμμετείχαν οι κάτωθι επιχειρήσεις (με αλφαβητική σειρά):

- Δ.ΖΕΡΒΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ – Συσκευασίες Κρασιών

- ΜΠΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ «Η ΣΑΜΑΡΙΝΑ» 

- ΠΑΠΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ «GOODHERB» 

- ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΕΠΕ «Tasoulas Peppers»

- ΤΡΙΚΚΗ ΑΕ – Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία Τρικάλων

- ΤΣΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. 

- NEARBUY CITY MARKET AE