Τουριστική μονάδα προωθείται και από όμιλο ολλανδικών συμφερόντων στην περιοχή της Βόνιτσας στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στο Βαρκό Πογωνιάς, της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου, πλησίον της παραλίας Βαθυαβάλι. 

Πρόκειται για επένδυση 110 εκατ. ευρώ, που αφορά στην ανάπτυξη έκτασης 160 στρεμμάτων. Σε αυτήν θα αναπτυχθούν ξενοδοχείο πέντε αστέρων και δυναμικότητας 135 κλινών, όπως επίσης και 30 τουριστικές κατοικίες. Σημαντικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής διαδραματίζει η ανάληψη της εκμετάλλευσης του αεροδρομίου του Ακτίου από την Fraport, καθώς πλέον είναι εφικτή η απευθείας αεροπορική σύνδεση με μια σειρά χωρών.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι, αν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες σε μια σειρά έργων τουριστικού χαρακτήρα, που άλλωστε συνιστούν την συντριπτική πλειονότητα των εγκεκριμένων επενδύσεων, έως το τέλος του 2020, τότε τα οφέλη για την οικονομία θα μεγιστοποιηθούν. 

Πρόκειται για έργα σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως π.χ. η Αργολίδα (Kilada Hills), η Κέρκυρα (Κασσιόπη), η Κρήτη (Elounda Hills, Ίτανος Γαία κ.ά.), Μύκονος (Project Blue και Mykonos Project), συνολικού ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ, που θα δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας. Τα έργα αυτά θα πλαισιώσουν την επένδυση στο Ελληνικό, η οποία επίσης θα βρεθεί στο στάδιο της εκκίνησης και πλήρους ανάπτυξης εργασιών από τις αρχές του νέου έτους.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr

*Στη φωτογραφία η εξωτική παραλία Βαθυαβάλι