Διακόσιες δεκαεπτά νέες ιδιωτικές επενδύσεις σε όλη τη Θεσσαλία εντάχθηκαν με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στο Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, με χρηματοδότηση 23,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για νέα επενδυτικά σχέδια που οδηγούν σε επενδύσεις ύψους 43,8 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, τον εκσυγχρονισμό τουριστικών καταλυμάτων σε αγροτικές περιοχές και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, ανά Περιφερειακή Ενότητα, τα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται στο πρόγραμμα:

* Π.Ε.ΛΑΡΙΣΑΣ: 64 νέα επενδυτικά σχέδια, συνολικής δημόσιας δαπάνης 7,96 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Το πρόγραμμα που στον νομό Λάρισας διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΑΕΝΟΛ Α.Ε.), οδηγεί σε ιδιωτικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 14,8 εκατομμυρίων ευρώ.

* ΠΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: 24 νέες ιδιωτικές επενδύσεις στη Μαγνησία και τις Σποράδες, εντάσσονται με στο Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, με χρηματοδότηση 1,86 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα που στην ΠΕ. Μαγνησίας και Σποράδων διαχειρίζεται η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου (Ε.Α.Π Α.Ε). οδηγεί σε επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 3,28 εκατ. ευρώ.

* ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: 60 νέα ιδιωτικά επενδυτικά συνολικής δημόσιας δαπάνης 7,8 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν στο Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Το πρόγραμμα που στον νομό Τρικάλων διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ - ΚΕΝΑΚΑΠ-Α.Ε. οδηγεί σε ιδιωτικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 14, 67 εκατ. ευρώ.

* Π.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: 69 νέα επενδυτικά σχέδια συνολικής δημόσιας δαπάνης 6,31 εκατ. ευρώ στην Π.Ε. Καρδίτσας εντάσσονται στο Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Το πρόγραμμα που στον νομό Καρδίτσας διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ.)οδηγεί σε ιδιωτικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 11,11 εκατ. ευρώ.

«Σε συνεργασία με τους προέδρους και τους εργαζόμενους στις Αναπτυξιακές Εταιρείες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, χρηματοδοτούμε 217 νέα επιχειρηματικά σχέδια που οδηγούν σε επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 43,8 εκατομμυρίων ευρώ» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε μια αναθεωρητική και μεταβατική εποχή, αξιοποιούμε τους πόρους του Leader, για να στηρίξουμε τα επενδυτικά σχέδια ανθρώπων που συνεχίζουν να παράγουν και να δημιουργούν.

Με συνολικό ποσό χρηματοδότησης 317,4 εκατ. ευρώ στηρίζουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με έργα και δράσεις που δίνουν ανάσες ελπίδας για ένα δημιουργικό μέλλον» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

*Φωτογραφία αρχείου