Όρκοι αιώνιας πίστης στον βυθό των Σποράδων προς δόξα του τουρισμού.

Tην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου επέλεξε ο Δήμος Αλοννήσου για να αναγγείλει επίσημα την έναρξη της δυνατότητας διοργάνωσης υποβρύχιων γάμων στον εξωτικό παράδεισο των Σποράδων.

Λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του «Kalovoulos sunset view spot», ενός σημείου με πανοραμική θέα, που δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη πως αιωρείται στον ουρανό και αποτελεί ιδανικό μέρος για την τέλεση πολιτικού γάμου, ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, προτείνει τώρα στους ερωτευμένους την τέλεση του γάμου τους υποβρυχίως.

Μάλιστα, ήδη έχει προγραμματιστεί ο πρώτος υποβρύχιος γάμος στην Αλόννησο. Αφορά ζευγάρι Ελλήνων που ζουν στην Αθήνα και θα λάβει χώρα περί τα τέλη Αυγούστου. Τον γάμο θα τελέσει ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος μετά τα σχετικά μαθήματα έχει λάβει πιστοποίηση κατάδυσης. «Θα είναι μια πρωτότυπη τελετή με πολλές εκπλήξεις», λέει ο ίδιος. Οι μελλόνυμφοι θα χρειαστεί να πάρουν κάποια μαθήματα κατάδυσης πριν από την τελετή. «Ο γάμος θα γίνει στα 6-8 μέτρα βάθος, οπότε μια μικρή εκπαίδευση θα χρειαστεί πριν δώσουν όρκους... εκ βαθέων».

Το σλόγκαν της νέας υπηρεσίας του Δήμου Αλοννήσου είναι «Alonissos, I love you deeply!» και ανακοινώθηκε επισήμως χθες, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ο κ. Βαφίνης με ειδικό βιντεάκι - κάλεσμα με ομάδα αυτοδυτών, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου, κήρυξε χθες το επίσημο άνοιγμα της σεζόν των υποβρύχιων γάμων. «Η ιδέα ήρθε έπειτα από συζήτηση με τον εκπαιδευτή μου. Του είπα ότι είχα όρεξη να κάνω κατάδυση κι ας είναι χειμώνας. Είπαμε να δοκιμάσουμε να το κάνουμε στέλνοντας και ένα μήνυμα για τη γιορτή των ερωτευμένων».

«Μαζί με το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας και τα άλλα υπέροχα καταδυτικά σημεία, τα τελευταία χρόνια έχουμε αναδείξει την κατάδυση στην Αλόννησο, σε τρόπο ζωής. Ο υποβρύχιος γάμος στο νησί μας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για ανταλλαγή όρκων όλο τον χρόνο και δεν απαιτεί από το ζευγάρι ούτε ιδιαίτερες ικανότητες και γνώσεις, ούτε παράλογα έξοδα". 

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr