Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι δεν άφησε αλώβητη ούτε την Ένωση Αγροτικών Καλαμπάκας «Τα Μετέωρα». Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr o δεύτερος συνεταιρισμός του νομού Τρικάλων, ο οποίος μάλιστα συμμετέχει με μικρό ποσοστό και στο μετοχικό σχήμα της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΤΡΙΚΚΗ, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα να σφραγιστούν επιταγές που εξέδωσε προς προμηθευτές του.

Πρόκειται για επιταγές που αφορούν σε προμήθειες γεωργικών εφοδίων, φαρμάκων κ.λ.π. τα οποία διοχετεύονται κατά κύριο λόγο στα μέλη της ΕΑΣ Καλαμπάκας, οι οποίες δεν κατέστη δυνατόν να καλυφθούν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σχετικά ποσά ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με το σύνολο να κινείται κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η διοίκηση του συνεταιρισμού δίνει μάχη για την εξεύρεση κεφαλαίων κάτι που στην παρούσα συγκυρία φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο.

Η Ένωση της Καλαμπάκας, σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή τον περασμένο Ιανουάριο, αποτελείται από 128 μέλη και διαθέτει 18 εργαζόμενους.

Πρόεδρος εκλέγεται για σειρά ετών ο Δημήτριος Κόττης ενώ το 7μελές Δ.Σ. συμπληρώνουν οι Σωτήριος Αδάμος, Αικατερίνη Κοτούμπα, Θεόδωρος Κουζίνας, Δημήτριος Λύπας, Ανδρέας Νταλαμπύρας και Αντώνιος Τσιγκουριώτης.

Αξίζει να επισημανθεί ότι την προ ολίγων ημερών παραιτήθηκε από τη θέση της η διευθύντρια της Ένωσης Λώρεν Κασσοπούλου, μια παραίτηση η οποία αποδόθηκε στην μείωση των αποδοχών, τόσο των δικών της όσο και των υπολοίπων εργαζομένων, στα πλαίσια περικοπής των εξόδων της επιχείρησης που ξεκίνησε η διοίκηση του συνεταιρισμού.

Κώστας Τόλης