Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοινώνει ένα νέο πρόγραμμα του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης για την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια στον τομέα της Οινοποιίας. Το πρόγραμμα του ΟΠΑ απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια και είναι σύντομης διάρκειας 6 εβδομάδων. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων οινοποιίας, στελέχη διαφημιστικών εταιριών με πελάτες από τον κλάδο, οινοποιούς, μελλοντικούς οινοποιούς, wine bloggers / vloggers και δημοσιογράφους και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ασχοληθεί στον εν λόγω κλάδο. Ξεκινά στις 17 Φεβρουαρίου και έχει ως βασικό του σκοπό να παρέχει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις μαζί με μια σύγχρονη, σφαιρική ματιά του επιχειρείν στον τομέα του Wine Business, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεωρίας και πρακτικών εφαρμογών.

Έμπειροι καθηγητές του Πανεπιστημίου καθώς και κορυφαία στελέχη και επιχειρηματίες από το χώρο της οινοποιίας θα παρουσιάσουν νέες πρακτικές και case studies. Ανάμεσα τους οι: Στέλιος Μπουτάρης από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, Φεδερίκος Λαζαρίδης από το Κτήμα Nico Lazaridi, Άγγελος Ιατρίδης από το Κτήμα Άλφα και Γιάννης Καρακάσης, Master of Wine θα καλύψουν θέματα όπως το αλκοόλ και τις ιδιαιτερότητες του, το marketing & το management στην οινοποιία, τις εξαγωγές & τους τρόπους προώθησης του οίνου στο εξωτερικό κ.ο.κ. Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο καθηγητής Γιώργος Κουρέτας, διευθυντής του ΜΒΑ. 

To πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία στρατηγικού μάρκετινγκ και επικοινωνίας Ally. 

ΠΗΓΗ: ΕΜΕΑ, Onlarissa