Δύο νέες ετικέτες λάνσαρε πρόσφατα ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, ενώ προγραμματίζει μεγάλη επένδυση σε εξοπλισμό. Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο Αθανάσιος Πλιάκας, Sales Manager του Συνεταιρισμού, οι δύο νέες ετικέτες είναι: • Μοσχάτο Τυρνάβου λευκό • Μοσχάτο Τυρνάβου ροζέ. 

Στο μεταξύ ο συνεταιρισμός μεγαλώνει τις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου. Σύμφωνα με τον κ. Πλιάκα, η επένδυση αφορά στην αύξηση των δεξαμενών, ενώ το ύψος της θα ανέλθει στα €2 εκατ. Σήμερα, ο Συνεταιρισμός έχει περίπου 500 μέλη - αμπελουργούς της ευρύτερης περιοχής Τυρνάβου.

Το σύνολο των αμπελιών, που καλλιεργούν τα μέλη, είναι 12.000 στρέμματα. Οι κύριες ποικιλίες που παράγει το Οινοποιείο Τυρνάβου, είναι: • Μοσχάτο • Ροδίτης • Sauvignon blanc • Syrah • Merlot • Μπαντίκι κ.ά. Εκτός από κρασιά, ο Συνεταιρισμός παράγει επίσης, τσίπουρο και ούζο. Ο κ. Πλιάκας τόνισε ότι ο Συνεταιρισμός εξετάζει πάντα, να προσθέσει κάτι καινούριο στην γκάμα του. Τα προϊόντα του οινοποιείου είναι διαθέσιμα σε καταστήματα εστίασης και σε supermarkets σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Ο Συνεταιρισμός εξάγει τα κρασιά του κατά κύριο λόγο στην Αυστραλία και περιστασιακά σε Γερμανία, Ελβετία και Καναδά. Όπως δήλωσε ο κ. Πλιάκας, οι εξαγωγές αντιστοιχούν σε περίπου 10% του συνολικού τζίρου του Συνεταιρισμού, τονίζοντας πως η κύρια δραστηριότητα βρίσκεται στην εγχώρια αγορά. “Αυτή τη στιγμή, δυναμώνουμε την εικόνα μας στην Αυστραλία, ερευνούμε συμφωνίες με καταστήματα και αλυσίδες”.

Ελευθερία Πιπεροπούλου