Ο ευρωπαϊκός επιταχυντής ΚΑΤΑΝΑ, αποτελεί ένα νέο τρόπο ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής με όρους καινοτομίας για όλους τους κρίκους της γεωργικής αλυσίδας. Ο επιταχυντής παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος και το Δίκτυο Enterprise Europe Network – Hellas. 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ως επί το πλείστον άνθρωποι που ασχολούνται με τον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς σε αυτό το πεδίο στρέφεται το ενδιαφέρον του προγράμματος ΚΑΤΑΝΑ, ενώ παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σχετικά με τις τεχνικές «έξυπνης» γεωργικής παραγωγής, την πιστοποίηση των πράσινων προϊόντων στον αγροδιατροφικό τομέα, αναλύθηκαν οι μέθοδοι δημιουργίας πρότασης στα πλαίσια του ΚΑΤΑΝΑ, καθώς και επιτυχημένα παραδείγματα αγροτικών start – up που μάλιστα περιελάμβαναν και το παράδειγμα εταιρείας – μέλος του ΣΒΘΚΕ.

Από την πλευρά του Enterprise Europe Network – Hellas αναλύθηκαν οι τρόπο μεταφοράς τεχνογνωσίας και καινοτομίας σε επιχειρήσεις. Ακολούθησε συζήτηση με θέμα «Η τεχνολογία και η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης στον αγροδιατροφικό τομέα», καθώς και προσωπικές συναντήσεις με ενδιαφερόμενους.