Διαψεύδει η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ ότι έλαβε δάνειο από τράπεζα του εξωτερικού,  με απάντηση που έστειλε στο thessaliaeconomy.gr  για δημοσίευμα που αφορά στα φωτοβολταϊκά της επιχείρησης.

"Σχετικά με το ως άνω δημοσίευμα θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι ο ΑΣ Βόλου και η Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ δεν έχουν απολύτως καμία σχέση ή συνεργασία με οποιαδήποτε τράπεζα του εξωτερικού", αναφέρει η επιστολή.

Εμείς από την πλευρά μας να επισημαίνουμε ότι η πληροφορία για τράπεζα του εξωτερικού δημοσιεύτηκε σε γνωστό συνδρομητικό περιοδικό του διαδικτύου για τα τρόφιμα, σε ρεπορτάζ που φιλοξενούνταν και δηλώσεις του προέδρου του συνεταιρισμού κ. Πρίντζου για την πορεία της επένδυσης των φωτοβολταϊκών.

Το σχετικό δημοσίευμα του thessaliaeconomy.gr ανέφερε τα εξής:

Κανονικά, παρά την πανδημία, εξελίσσεται η επένδυση των 30 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί η συνεταιριστική ΕΒΟΛ στο χώρο της ενέργειας. Πρόκειται για την κατασκευή τριών φωτοβολταϊκών, ισχύος 54 MW, σε μία έκταση 1.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Κάρλα στη Μαγνησία. Ήδη έχουν εγκατασταθεί τα πρώτα 10 MW, και η επόμενη φάση αφορά στην κατασκευή ακόμη 10 MW, ενώ συνολικά το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο».

Για τη συγκεκριμένη επένδυση, η ΕΒΟΛ έβαλε ίδια κεφάλαια 8 εκατ. ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα 22 εκ. σύμφωνα με πληροφορίες πήρε δάνειο από Γερμανική τράπεζα, καθώς πέτυχε καλύτερους όρους. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία δανείστηκε με επιτόκιο 1,9% με την προοπτική για του χρόνου να υποχωρήσει ακόμη και κάτω από το 1%, ενώ η εξόφληση θα γίνει σε 17 χρόνια. 

Στο έργο, συμμετέχουν 300 συνεταιριστές, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα έχουν ένα επιπλέον εισόδημα το χρόνο, μεταξύ 7.000 – 9.000 ευρώ. Στόχος της διοίκησης του συνεταιρισμού είναι οι επενδύσεις στις ΑΠΕ νε επεκταθούν και να φτάσουν στα 100 εκ. ευρώ.

Z.H. thessaliaeconomy.gr