Στη δέσμευσή του ότι η μεταφορά νερού από τον Αχελώο 250 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων θα αντικατασταθεί από άλλα έργα στη Θεσσαλία, όπως φράγματα, λιμνοδεξαμενές και επιπλέον χρηματοδότηση προχώρησε προχθές Τρίτη στη Λάρισα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο στο πλαίσιο της «Διαβούλευσης της 1ης Αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής των Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Θεσσαλίας.

«Θα πρέπει να κοιτάξουμε την κατάσταση κατάματα και να απαντήσουμε στο γιατί τα ποτάμια της Θεσσαλίας στέρεψαν και οι γεωτρήσεις έφτασαν σε βάθος 400 μέτρων και κυρίως γιατί δεν έγινε τίποτα τόσα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο αν. ΥΠΕΝ προσθέτοντας ότι η λύση που προτείνει η πολιτεία είναι νομικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά ασφαλής. Η λύση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την ιδέα της εκτροπής του Αχελώου, η οποία θα ήταν επισφαλής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θα δημιουργούσε αντιθέσεις με άλλη Περιφέρεια, ενώ δεν χαρακτηρίζεται από τα στοιχεία της βιωσιμότητας και της αειφορίας.

Άρα, «μία σοβαρή κυβέρνηση οφείλει να βρει βιώσιμη λύση για τη Θεσσαλία, να αξιοποιήσει τους διαθέσιμους υδατικούς πόρους και να δημιουργήσει εργασία με τοπικά έργα υποδομής, που θα δημιουργούν οφέλη σε όλη τη Θεσσαλία», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος απαντώντας έτσι και στην τοποθέτηση του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστού, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ημερίδας υποστήριξε ότι τα Διαχειριστικά Σχέδια της Θεσσαλίας θα έπρεπε να περιλαμβάνουν τη μεταφορά νερού από τον Αχελώο.