Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών - Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος), διοργανώνουν την 1η ετήσια ημερίδα με θέμα: «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ».

Η ημερίδα πραγματοποιείται σήμερα  Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 από τις 10:30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Εθνικού Κέντρου Ταξινόμησης Βάμβακος στην Καρδίτσα (1ο χλμ. Καρδίτσας - Μητρόπολης) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των ερευνητικών– αναπτυξιακών έργων: 

α) «Ταξινόμηση 1% των παραγόμενων δεμάτων εκκοκκισμένου βάμβακος σε επίπεδο χώρας για τη δημιουργία εθνικού φακέλου ποιότητας» και

β) «Διερεύνηση ποιοτικών χαρακτηριστικών βάμβακος από ποικιλίες που σποροπαράγονται στην Ελλάδα και ομαδοποίηση αυτών με βάση την ποιότητα» 

τα οποία έχουν ανατεθεί από την Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ - Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος.

Στην ημερίδα θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των κλάδων βαμβακοκαλλιέργειας από όλη την Ελλάδα (παραγωγοί, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, εταιρίες σποροπαραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού, εταιρίες λιπασμάτων και γεωργικών εφοδίων) ενώ θα εκπροσωπηθεί και ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας.

Την έναρξη της ημερίδας θα κηρύξει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, ενώ θα γίνουν τοποθετήσεις από εκπροσώπους φορέων του ΥΠΑΑΤ και φορέων της αλυσίδας παραγωγής βάμβακος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Χορηγοί ημερίδας: 

GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ Α.Ε. (Εμπορία Γεωργικών Εφοδίων)

Κ. Β. ΜΑΡΚΟΥ ΑΒΕΕ (Εκκοκκιστήρια)