Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για τον αγροδιατροφικό τομέα παρουσιάζονται σήμερα Τρίτη σε εκδήλωση που διοργανώνουν στη Λάρισα οι Industry Disruptors Game Changers (IDGC) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός EIT Foodμε τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων του κλάδου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας, σήμερα Τρίτη 30 Νοεμβρίου στις 18:00, με θέμα την επίδραση της Κλιματικής Αλλαγής στην Ελληνική Αγροδιατροφή.  

Η ημερίδα θέτει  ως στόχο να αναδείξει τις προκλήσεις αλλά και τις απειλές που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική αγροδιατροφή καθώς και τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τους νέους αγρότες.

Μεταξύ άλλων, θα τοποθετηθούν οι κ. Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Φάνης Γέμτος, Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και Σωτήρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Λάρισας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη», το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας και οι εταιρείες «MSCOMM» και «Spirito».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση «Κλιματική Αλλαγή & Ελληνικός Αγροδιατροφικός Τομέας» κάνοντας την εγγραφή σας εδώ.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr