Τον ισολογισμό και τον διοικητικό απολογισμό του 2017 ενέκρινε, η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του Μεγαλοχωρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η διοίκηση της ΕΑΣ Τρικάλων ο συγκεκριμένος ισολογισμός αντικατοπτρίζει την αλλαγή της οικονομικής εικόνας για τον Συνεταιρισμό που σηματοδότησε η ρύθμιση των δανείων του με την τράπεζα Πειραιώς.

Χαρακτηριστικά, ο ισολογισμός εμφανίζει καθαρά κέρδη, μετά φόρων, ύψους 4.523.812 ευρώ και καθαρή θέση 4.230.336 ευρώ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Αχιλλέα Λιούτα "το συγκεκριμένο αποτέλεσμα σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας για την Ε.Α.Σ.Τρικάλων. η οποία εισέρχεται σε μία νέα περίοδο ανάπτυξης και δημιουργίας στηρίζοντας αποφασιστικά την αγροτική παραγωγή και γενικότερα την τοπική οικονομική διαδικασία".

Η ΕΑΣ Τρικάλων έχει στην κατοχή της την γαλακτοβιομηχανία ΤΡΙΚΚΗ, την οξοποιία "Μετέωρα" ενώ δραστηριοποιείται παραδοσιακά στην εμπορία και εκκόκκιση βάμβακος. Την περασμένη άνοιξη είχε υποβάλει αίτηση εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Τρικάλων στο πλαίσιο του άρθρου 106β η οποία συζητήθηκε στις 6 Νοεμβρίου και η έκδοση της σχετικής απόφασης αναμένεται.

Ζ.Η.