Στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου μιλώντας στο agronews.gr.

Σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της Πολιτείας σε σχέση με τα αγροτικά ζητήματα, ο Νικήτας Πρίντζος εκφράζει την απογοήτευσή του, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «η Πολιτεία δεν ενσκήπτει επί των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου. Τα ζητήματα είναι τεράστια και η πολιτεία αγνάντευε και συνεχίζει να αγναντεύει.

Το κόστος παραγωγής βρίσκεται στα ύψη, το νερό που αποτελεί έναν από του κύριους  παράγοντες του κόστους, συνεχίζουμε να το αντλούμε στη Θεσσαλία από 450 μέτρα βάθος με γεωτρήσεις. Έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε υφάλμυρα νερά, με υψηλότατο κόστος για να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε καλαμπόκι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ανατολική Θεσσαλία καλούμαστε να πληρώσουμε 80 και 90 ευρώ ανά στρέμμα για το ρεύμα. 

Επίσης οι ζημιές λόγω της κλιματικής αλλαγής είναι μεγάλες κατά την διάρκεια του έτους, είτε πρόκειται για παγετό, είτε για ξηρασία. Και σε αυτό το ζήτημα η Πολιτεία είναι απούσα. 

Αυτό που ζητάω είναι να επισκεφθούν οι ηγεσίες ορισμένα χωριά στον θεσσαλικό κάμπο χωρίς προειδοοίηση, για να διαπιστώσουν την ερημοποίηση και τη γήρανση του αγροτικού πληθυσμού. 

Όσα σας προανέφερα δεν προσφέρουν προοπτική και ελπίδα. Η μόνη μου ελπίδα είναι ο πρωθυπουργός».

Z.H. thessaliaeconomy.gr