«Η κτηνοτροφία στη Θεσσαλία βρίσκεται σε απελπιστικό αδιέξοδο. Είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες που ζούμε μια τέτοια κατάσταση με την ακρίβεια και το κόστος παραγωγής».

Με αυτήν τη δραματική έκκληση του προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου, Ζήση Παρλίτση, ολοκληρώθηκε χθες στον Αμπελώνα η πανθεσσαλική σύσκεψη με τη συμμετοχή Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών. «Λόγω της ακρίβειας στο ρεύμα και στις ζωοτροφές, σφάζονται κοπάδια, ενώ μειώθηκε η παραγωγή γάλακτος» τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων - Προβατοτρόφων Δυτ. Θεσσαλίας, Γ. Βαϊόπουλος, με τον κ. Παρλίτση να συμπληρώνει πως «το κόστος ανέβηκε 100% και η στήριξη που λάβαμε πριν μερικές ημέρες δεν φτάνει ούτε για τις τροφές μίας ημέρας».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Τυρνάβου Ζήσης Παρλίτσης η κατάσταση είναι απελπιστική αρκετοί προβατοτρόφοι σφάζουν τα κοπάδια και εγκαταλείπουν το επάγγελμα και η βοήθεια που δίνει μέχρι στιγμής η πολιτεία πενιχρή.

Το 2% επί του τζίρου που δόθηκε πριν το Πάσχα είναι ελάχιστο δεν υπερέβη κατά μέσο όρο τα 400 με 600 ευρώ ανά μονάδα και για τούτο θα ζητήσουν με επιστολή τους προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενίσχυση για τη μεταφορά των ζώων με τα φορτηγά το καλοκαίρι προς τα ορεινά, μιας και οι μετακινούμενοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος που ζητούν οι οδηγοί των φορτηγών.