Έπειτα από το πρώτο επιτυχημένο φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας τον Φεβρουάριο στην Αλεξανδρούπολη, η TU events διοργανώνει το Umami Festival Thessaly, στο Divani Palace στην Λάρισα στις 18 και 19 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για το πρώτο premium φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας, το οποίο προβάλλει τον ελληνικό οίνο και σημαντικούς Έλληνες οινοπαραγωγούς ταυτόχρονα με τα ιδιαίτερα προϊόντα της ελληνικής γαστρονομίας. 

Έκθεση οίνου

Ένα διήμερο που σκοπεύει να συγκεντρώσει όλους όσους γνωρίζουν ή θέλουν να μάθουν για τον ελληνικό επώνυμο και ποιοτικό οίνο, δοκιμάζοντας ελεύθερα περισσότερα από 400 διαφορετικά κρασιά, κορυφαίων οινοποιείων από όλα τα σημεία της χώρας.

Το ελληνικό κρασί βρίσκεται σε ανοδική πορεία, κερδίζοντας όλο και περισσότερο κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να μεγαλώσει ο οινικός χάρτης της χώρας μέσα από μια πρωτότυπη διοργάνωση, δημιουργώντας παράλληλα ένα νέα trend συνδυασμού street food με κρασί.

Γαστρονομία

Οι λάτρεις της γαστρονομίας στην Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερα προϊόντα γαστρονομίας να κάνουν την εμφάνιση τους. Έλληνες παραγωγοί ιδιαίτερων εδεσμάτων θα δειγματίσουν και θα προωθήσουν σε καταναλωτές και επαγγελματίες τα προϊόντα τους.

Masterclass

Κορυφαίοι ομιλητές του οίνου και της γαστρονομίας, όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Γιάννης Καρακάσης MW (Master of Wine), ο Νίκος Κεχαγιάς κ.α. θα παρουσιάσουν γευσιγνωστικά σεμινάρια. Αμέτρητοι συνδυασμοί οίνων, τυριών, κρεάτων και άλλων προϊόντων μαζί με sommelier, θα προσφέρουν μια σπάνια γευστική εμπειρία στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Palace.

Παράλληλες εκδηλώσεις στην πόλη

Το Umami Festival Θεσσαλίας συνεργάζεται με επιλεγμένα σημεία εστίασης, wine bars, κάβες και εστιατόρια της Λάρισας, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο διήμερο γιορτής οίνου και γεύσεων, με wine parties, γαστρονομικά δείπνα, wine cocktails και άλλα πρωτότυπα events, σε όλη την πόλη.

Για τις πρώτες πληροφορίες: www.umamifestival.gr