Σε 275.000 τόνους εκτιμάται η ελληνική παραγωγή ελαιολάδου για την περίοδο 2020-2021, δηλαδή στα ίδια επίπεδα με την περσινή περίοδο, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όσον αφορά στις τιμές του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, τις πρώτες εβδομάδες του Μαΐου αυτές δείχνουν μια ανοδική τάση, με την Μεσσηνία στα 3,30 ευρώ ανά κιλό, τη Λακωνία στα 3,25 ευρώ ανά κιλό και τα Χανιά στα 3,10 ευρώ ανά κιλό. Τέλος, οι εξαγωγές ελαιολάδου από τον Οκτώβριο 2020 ως τον Μάρτιο 2021 βρίσκονται σε αρκετά καλό επίπεδο και έχουν φθάσει περίπου τους 100.000 τόνους.

Παράλληλα, στο πλαίσιο χαιρετισμού που απηύθυνε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, σε εκδήλωση για την αναβάθμιση του ελληνικού ελαιολάδου, ανακοίνωσε ότι έχουν συσταθεί στο υπουργείο δύο ομάδες εργασίας, μία για το λάδι και μια για την ελιά, οι οποίες αποτελούνται από επιστήμονες, εκπροσώπους της αγοράς και ειδικούς που θα δουλεύουν παράλληλα για να βοηθήσουν στη διαμόρφωση της εθνική μας στρατηγικής, δίνοντας λύσεις σε χρόνια προβλήματα, διορθώνοντας λάθη και αλλάζοντας κακές νοοτροπίες του χθες. «Αυτή η πολιτική εντάσσεται σε ένα ευρύ και φιλόδοξο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την Ελληνική Διατροφή και τα ελληνικά προϊόντα, που θα αναδείξει την ξεχωριστή διατροφική υπεροχή τους και θα τους δώσει προστιθέμενη αξία εντός και εκτός ελληνικών συνόρων», δήλωσε ο υπουργός.

Z.H. thessaliaeconomy.gr