Με ιδιαίτερη προσοχή θα εξετάσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού τα στοιχεία που κατέθεσε την Πέμπτη η αντιπροσωπεία των Θεσσαλών αγροτών, και όχι μόνο, στην πρόεδρο της Επιτροπής, Βασιλική Θάνου, σχετικά με την ύπαρξη καρτέλ εκκοκκιστών στην αγορά του βαμβακιού.

Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που είχε η κυρία Θάνου με τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων.

Όπως τόνισε μετά τη συνάντηση η κυρία Θάνου, για το θέμα υπάρχει αίτημα συνεργασίας, τόσο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας, για τον καθορισμό ενδεικτικής τιμής πώλησης στο βαμβάκι.

«Στο πλαίσιο που αυτό εμπίπτει και στις δικές μας αρμοδιότητες, δηλαδή της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα συνεργαστούμε και ως προς το ζήτημα αυτό» σημείωσε.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών δήλωσαν ότι εμμένουν στη θέση τους για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο και, όπως αναφέρθηκε, διέκριναν «ευήκοα ώτα από την πλευρά της προέδρου και των μελών της Επιτροπής».

Πρόσθεσαν ότι ευελπιστούν η έρευνα, η οποία είναι στην ευχέρεια της Επιτροπής, να βάλει φρένο σε μία πρακτική που καταδυναστεύει τους αγρότες.

Λ.Ε. με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ