Η Λάρισα είναι προς το παρόν η πρώτη περιοχή της Θεσσαλίας που θα γευτεί τις ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερ-υψηλών ταχυτήτων στο ίντερνετ. Χθες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ) ενέκρινε την ανάθεση περιοχών για την ανάπτυξη δικτύου VDSL Vectoring, που προσφέρει ταχύτητες πρόσβασης 100 Mbps ή υψηλότερες. Η ανάθεση αφορά 25 αστικά κέντρα στην εταιρεία Vodafone και 23 αστικά κέντρα στην εταιρεία Wind Hellas.

Toν επιχειρηματία Μάικ Σπανό εξέλεξαν οι Κύπριοι κομμουνιστές (ΑΚΕΛ) για την θέση του υποψηφίου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις εκλογές τον Φεβρουάριο του 2018. Θεωρείται ικανός, με πλούσιο βιογραφικό και πολυετή θητεία ως μάνατζερ της Τουρκικής και της Κυπριακής Coca – Cola. O ίδιος είχε χαρακτηρίσει καταστροφική την πενταετία Χριστόφια και είχε εκφραστεί θετικά υπέρ του μνημονίου στην Κύπρο ως τη μόνη λύση για τη χώρα. Αυτά στην Κύπρο γιατί εδώ είμαστε ακόμα στο «βροντάει ο Όλυμπος…»

Διαγωνισμό για την πώληση δέκα ακινήτων ανά την Ελλάδα ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Η διαδικασία έχει και θεσσαλικό ενδιαφέρον όπως άλλωστε είχε ενημερώσει εγκαίρως το thesssaliaconomy.gr. Πιο συγκεκριμένα αφορά στην πώληση ακινήτου που έχει στην κατοχή του το Ταμείο στον Βόλο.

Πρόκειται για περιφραγμένο βιομηχανικό οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως, συνολικού εμβαδού  21.574,62 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο νότιο άκρο της ΒΙΠΕ. Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτού τύπου, δηλαδή πλειοδοσία με βελτιωμένες προσφορές, ενώ η καταβολή του τιμήματος από τον αγοραστή προβλέπεται να καταβληθεί σε δόσεις.

Ποια είναι η πιο δημοφιλής οικιακή συσκευή τα τελευταία χρόνια; Οι αφυγραντήρες! Κάθε χρόνο πλέον πωλούνται ακόμη και 80.000 τεμάχια, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Κωτσόβολος» Ανδρέα Αθανασόπουλο. Οχι, δεν πρόκειται για κάποια ξαφνική μόδα. Ούτε η Ελλάδα, παρά την κλιματική αλλαγή, μετατράπηκε σε τροπική χώρα με υγρασία. Η οικονομική κρίση είναι και εδώ η αιτία. Η μη λειτουργία κεντρικής θέρμανσης σε πολλά σπίτια τα τελευταία χρόνια αύξησε τα ποσοστά υγρασίας εντός αυτών. Κι έτσι οι αφυγραντήρες έγιναν χρήσιμοι…

Δύο υπουργοί θα παραστούν στα εγκαίνια του πρώτου πρατηρίου συμπιεσμένου φυσικού αερίου, της CNG THESSALY, στην Κεντρική Ελλάδα , που θα γίνουν στη Λάρισα το προσεχές Σάββατο 10 Ιουνίου. Πρόκειται για τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη.

Το Συμπιεσμένο Φυσικό Αέριο (CNG) είναι ένα ορυκτό καύσιμο, που προκύπτει από τη συμπίεση του φυσικού αερίου σε λιγότερο του 1% του αρχικού του όγκου, καθιστώντας εφικτή την αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων σε μικρό χώρο (κυλινδρικές φιάλες) και την ασφαλή μεταφορά του σε απομακρυσμένους από το δίκτυο φυσικού αερίου πελάτες.

Η νέα επιχείρηση ανήκει στους αδερφούς Σούρλα, γνωστούς και από την ενασχόλησή τους στον κατασκευαστικό τομέα.

Σαρωτικό κύμα πωλήσεων έπληξε χθες στο Χρηματιστήριο τη μετοχή της ΔΕΗ, που καταποντίστηκε στα 3,91 ευρώ, χάνοντας το 10,11% της αξίας της. Οι επενδυτές φοβούνται ότι η απόσχιση του ΑΔΜΗΕ θα ρίξει κατά πολύ την αξία της και «ξεφορτώνονται» τα χαρτιά. Κάποτε άκουγες «πάρε ΔΕΗ και τράπεζες για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο»…

Καλημέρα σε όλους

Κώστας Τόλης