«Ανατριχιαστικά» χαρακτήρισε η Άννα Διαμαντοπούλου όσα ανέφερε στην παρέμβασή του, στην εκδήλωση της «Ώρας Αποφάσεων» χθες στη Λάρισα, ο πρόεδρος του οικείου Επιμελητηρίου Δημήτρης Αδάμ. Τι είπε ο πρόεδρος; «Η Λάρισα μαστίζεται από την κρίση χάνοντας τρεις επιχειρήσεις την ημέρα! Είχε 25.000 ενεργές επιχειρήσεις και τώρα έχει 15.000 με καθοδική τάση…»!

Στην ίδια εκδήλωση το πιο εύστοχο σχόλιο (ατάκα στην ...μαλλιαρή), ειπώθηκε από τον Γιάννη Ραγκούση για την ανελέητη φορολογία της κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις: «Όταν βάζεις φόρους στην παραγωγή είναι σαν να φοράς χειροπέδες στον Ατεντοκούμπο και να τον στέλνεις να παίξει μπάσκετ»!

Δεν είναι πρόσφατο, αλλά είναι ενδεικτικό μιας αθέατης πλευράς της εγκληματικότητας την οποία υφίστανται αρκετοί μικρομεσαίοι: Θεσσαλική επιχείρηση εμπορίας τυροκομικών προϊόντων έπεσε θύμα κλοπής. Της έκλεψαν ένα φορτηγό φορτωμένο με δύο παλέτες τυριά. Ο ιδιοκτήτης πληροφορήθηκε ότι το αυτοκίνητό του εθεάθη παρκαρισμένο στο Ζεφύρι Αττικής. Πήρε δυο φίλους του και έσπευσε επιτόπου, όπου το βρήκε (φυσικά) άδειο. Πριν προλάβει να βάλλει μπρος και να το πάρει να φύγει, εμφανίστηκαν κάτι μελαψοί τύποι οι οποίοι του είπαν ορθά κοφτά: «Σε προειδοποιούμε ότι είναι καλύτερα να το αφήσεις όπως είναι και να εξαφανιστείς. Έχεις επιχείρηση και οικογένεια. Δεν θα σε ξαναενοχλήσουμε, αλλιώς ξέρουμε που θα σε βρούμε…».

Το εγκατέλειψε και έφυγε, καταρρακωμένος… Πήγε στην αστυνομία όπου κατήγγειλε το περιστατικό. Ούτε η αστυνομία μπαίνει στο Ζεφύρι για ένα φορτηγό …

Δικαιολογημένη «παράκρουση» έχουν πάθει οι δικηγόροι με την φορολογία που έπεσε στα κεφάλια τους. Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Μαγνησίας ήταν πολύ παραστατικός κατά την κοπή πίτας του συλλόγου τους: «Για πρώτη φορά το 2017 θα έχουμε να πληρώσουμε ασφαλιστικές εισφορές δύο ετών. Είναι πιθανό να δοθεί κάποια παράταση , είναι πιθανόν οι εισφορές του 2016 να εξοφληθούν με δόσεις. Ακόμη κι έτσι όμως το ερώτημα είναι; Πού θα πρωτοπληρώνουμε εμείς οι δικηγόροι τις δόσεις; Στον ΕΦΚΑ; Στην Εφορία; Στις τράπεζες; Θα μας θυμίζουν την παλιά ελληνική κωμωδία «Οι δοσατζήδες». Όλα με δόσεις» …

«Ελεύθερος επαγγελματίας είναι εκείνος που δεν είναι φυλακή…». Ειπωμένο με καημό από ελεύθερο επαγγελματία που έλαβε μηνιαίο μπιλιέτο από τον ΕΦΚΑ μόλις ...1550 ευρώ!

Καλή εβδομάδα σε όλους…

Frank ο Θεσσαλός