Ότι συνέβαινε παλαιότερα με τα φωτοβολταϊκά πάρκα, τείνει να συμβεί σήμερα με το Βιοαέριο. Τουλάχιστον 25 μονάδες ετοιμάζονται πανελλαδικά, κάποιες από αυτές και στη Θεσσαλία.

Στην παρούσα φάση το ενδιαφέρον για την ίδρυση νέων µονάδων εκδηλώνεται κυρίως από φορείς που έχουν άµεση σχέση είτε µε την παραγωγή αγροτικών προϊόντων (και κατά συνέπεια βιοαποβλήτων), είτε και από κτηνοτροφικές µονάδες. 

Περισσότερες αεροπορικές αφίξεις περιμένουν φέτος στη Σκιάθο λόγω Fraport. H συμφωνία όμως για τα 14 αεροδρόμια δεν έχει υπογραφεί ακόμα, καθώς βρέθηκε …διάβολος στις λεπτομέρειες. Ποιος θα πληρώσει το κόστος της Υγειονομικής φροντίδας μέσα στα αεροδρόμια είναι το ζητούμενο. Ελπίζεται ότι θα βρεθεί σύντομα λύση για να μην χαθεί η τουριστική σεζόν του καλοκαιριού.

Η στήλη είχε την τύχη να γνωρίσει και να συνομιλήσει με τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι ο οποίος βρέθηκε το Σαββατοκύριακο σε Τρίκαλα και Μετέωρα. Καθηγητής, από τον Ιταλικό Βορρά (Μιλάνο), αστός και καλλιεργημένος, ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια του δείπνου για το φαινόμενο Ντόναλντ Τράμπ: «Αφήστε να πιώ λίγο κρασί πρώτα…», είπε γελώντας. Δύσκολη η πρόβλεψη, εκτίμησε, σημείωσε πάντως ότι η διετία του Αμερικανού προέδρου θα βγει, για την συνέχεια όλα μένει να κριθούν καθώς τον λόγο έχει το ρεπουμπλικανικό κόμμα…

Ο Ιταλός αντιμετώπισε με χιούμορ ακόμα και τα λάθη γύρω από το όνομά του. Έλληνας Ιταλοσπουδαγμένος που τον αναγνώρισε και φωτογραφήθηκε μαζί του έξω από το Μουσείο Τσιτσάνη, τον αποκάλεσε …κύριε Ρέντσι. «Αυτό δεν είναι τίποτα», σχολίασε, «στην Ιταλία μερικοί με χαιρετούν στο δρόμο λέγοντάς μου τι κάνετε …κύριε Πρόντι».

Ήταν να το δούμε και αυτό μέσα στις παρενέργειες της φορολογίας που μαστίζει πια επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες: Στη βουλγαρική πρεσβεία της Αθήνας αλλά και στο προξενείο της Θεσσαλονίκης όλο και περισσότεροι Έλληνες ζητούν να αποκτήσουν την υπηκοότητα της γειτονικής χώρας! Τον ∆εκέµβριο την πήραν 14 άτομα, ενώ εκκρεµούν άλλες 200 αιτήσεις! Φορολογική …προσφυγιά.

Στο χώρο των πλυντηρίων αυτοκινήτων επενδύει ο δραστήριος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρης Αδάμ. Ήδη η εταιρεία του ανέλαβε το μεγάλο της «ΑΒ Βασιλόπουλος» στη Λάρισα, στην οδό Φαρσάλων. Καλές δουλειές.

Δικαστήρια και προπηλακισμούς βιώνει από το 2011 μέχρι σήμερα η κυρία Ντίνα Κεφαλά, ιδιοκτήτρια μεγάλου φαρμακείου στην Καρδίτσα, επειδή τόλμησε να εφαρμόσει το ελεύθερο ωράριο ακολουθώντας τον νόμο Λοβέρδου και όχι τις εντολές του τοπικού αλλά και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

«Μέσα σε λίγες ημέρες, αντί για πελάτες, έξω από την επιχείρησή της συγκέντρωνε διαδηλωτές. Αντί για διαφήμιση, ο τοπικός Τύπος φιλοξενούσε δημοσιεύματα που τη διέσυραν. Ακόμη και άνθρωποι που τη γνώριζαν καλά, άρχισαν να απευθύνονται σε άλλα φαρμακεία. Για «πειρατικό φαρμακείο» έκαναν λόγο οι πιο φανατικοί, με αποτέλεσμα οι λιγότερο ενημερωμένοι να αρχίσουν να πιστεύουν ότι εμπορεύεται «ψεύτικα», ενδεχομένως βλαπτικά για την υγεία, φάρμακα. Κίνηση μηδενική, οι ώρες στο φαρμακείο δεν περνούσαν. Ναι, ήταν η χειρότερη περίοδος των 30 χρόνων». Αφηγείται η ίδια στην Καθημερινή.

Τελικά κέρδισε την μάχη και σήμερα δηλώνει δικαιωμένη. «Ευτυχώς μια χαρά δουλέψαμε με το διευρυμένο ωράριο, η δουλειά μας έχει αυξηθεί κατά 50%, από 10 άτομα έχουμε γίνει 16, δουλεύουμε συνολικά επτά φαρμακοποιοί». Ότι δεν σε σκοτώνει...

Καλή εβδομάδα σε όλους.

Κώστας Τόλης