Το ποσό των 25 εκατ. ευρώ δηλώνει ότι θα εισφέρει στο Mega o Ιβάν Σαββίδης μετά την απόκτηση του 19,63% που εξαγόρασε εξωχρηματιστηριακά από την «Πήγασος Εκδοτική» (συμφερόντων Φ. Μπόμπολα). Τούτο αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε προς την Alpha Bank, διαχειρίστρια της «Τηλέτυπος» (Mega) η Dimera Media Investments Ltd. (πρόκειται για την εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη που απέκτησε το 19,63% του Mega) και την υπογράφει ο διευθυντής της κ. Γ. Γεωργίου. Στην επιστολή τονίζεται ότι η εταιρεία δεσμεύεται ότι θα υποστηρίξει κάθε πρωτοβουλία που θα αναλάβουν οι τράπεζες και θα απαιτήσουν ως μέτρο αναδιάρθρωσης της «Τηλέτυπος».

Από το ποσό των 25 εκατ. ευρώ στην επιστολή αναφέρεται ότι 8 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την εξόφληση των εργαζομένων και τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ για πληρωμή οφειλών προς τις τράπεζες. Το ποσό αυτό των 25 εκατ. ευρώ θα εισφερθεί στο πλαίσιο της μελλοντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της «Τηλέτυπος» και θεωρείται ότι αντιστοιχεί στο ποσοστό της συμμετοχής της Dimera στο μετοχικό κεφάλαιο του Mega.

Για τον ΔΟΛ

Σύμφωνα πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με επιστολή της η εταιρεία DIMERA, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, καταγγέλλει ότι δεν της επιτρέπουν να καταθέσει εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή της στον 2ο δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που αφορά στα υπόλοιπα (πλην ακινήτων) στοιχεία ενεργητικού του ΔΟΛ, με το επιχείρημα ότι η εταιρεία έχει έδρα την Κύπρο. 

Σύμφωνα με πηγές της DIMERA, η εταιρεία με επιστολή της προς τον ειδικό διαχειριστή του ΔΟΛ αναφέρει ότι η Κύπρος παρότι αποτελεί χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης έχει αναιτιολόγητα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του διαγωνισμού, εξαιρεθεί από τις χώρες όπου θα πρέπει να εδρεύουν οι Τράπεζες που θα εκδώσουν την εκάστοτε εγγυητική επιστολή. 

 Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή της εταιρείας γίνεται λόγος για διακύβευση του αδιάβλητου της διαδικασίας του πλειστηριασμού, αλλά και η «επί ίσοις όροις» συμμετοχή ενδιαφερομένων σε αυτόν.

Τέλος, για τους παραπάνω λόγους, η εταιρεία ζητάει ολιγοήμερη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας για υποβολή δεσμευτικών προσφορών (31.5.2017) και ταυτοχρόνως να συμπεριληφθούν στις τυπικές προδιαγραφές των εγγυητικών επιστολών, ότι αυτές είναι αποδεκτές και όταν εκδίδονται από τραπεζικό ίδρυμα που λειτουργεί σε οιοδήποτε κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.