Με ταχύτατους ρυθμούς προχωράει η κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων της περιφέρειας Ηπείρου που έχει αναλάβει ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με σύμβαση ΣΔΙΤ.

Πρόκειται για μία από τις πρώτες συμβάσεις ΣΔΙΤ όπου υπάρχει συνδυασμός κοινοτικών πόρων και ιδιωτικής χρηματοδότησης, αφού από τα 52 εκατ. ευρώ που θα απαιτηθούν, τα 20 εκατ. ευρώ προέρχονται από το ΕΣΠΑ και άλλα 32 εκατ. ευρώ επενδύει ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο οποίος θα έχει και τη διαχείριση της μονάδας.

Προ ημερών, στη μηνιαία συνάντηση υπό τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ Νίκο Μαντζούφα και την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Τατιάνα Καλογιάννη, επισημάνθηκε ότι το έργο ΣΔΙΤ της περιφέρειας Ηπείρου αποτελεί παράδειγμα πολυετούς σχεδιασμού και καλής συνεργασίας τοπικής αυτοδιοίκησης με κεντρική διοίκηση.

Μάλιστα, τα σχέδια δεν άλλαξαν ούτε κατά την «επαναστατική περίοδο» της κυβέρνησης, όταν ανακοινώθηκε πως παγώνουν όλα τα έργα ΣΔΙΤ στη διαχείριση απορριμμάτων.

Η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων της Ηπείρου αναμένεται να λειτουργήσει δοκιμαστικά τον Σεπτέμβριο του 2018 και πλήρως περί τα τέλη του επόμενου έτους. Η αδειοδότηση και η έναρξη των εργασιών έγιναν σε χρόνο-ρεκόρ...