Ο Σαμ Όβενς δεν είναι σαν τους άλλους 26χρονους, καθώς έχει δημιουργήσει ήδη μία επιχείρηση αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων, παρόλο που οι αρχικές του προσπάθειες δεν είχαν στεφθεί με επιτυχία. Ο Όβενς δεν μπορούσε να συνηθίσει την εργασιακή πραγματικότητα ενός υπαλλήλου και έτσι αποφάσισε να τολμήσει τη δική του επιχείρηση μέσα από ένα γκαράζ. 

Ο Σαμ Όβενς σήμερα είναι ο ιδιοκτήτης της συμβουλευτικής επιχείρησης που φέρει το όνομά του και μπορεί να βρει κανείς πληκτρολογώντας samovens.com στον browser. Ο 26χρονος δίνει τέσσερις απλές συμβουλές για όποιον θέλει να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση, τις οποίες δημοσιεύει το Fortunegreece. Οι συμβουλές αυτές είναι οι ακόλουθες: 

1. Χτίσε γρήγορα το προσωπικό σου brand: «Εάν οι άλλοι σε γνωρίζουν και σε εμπιστεύονται, είναι πιο πιθανό να εμπιστευθούν και τη νέα σου επιχείρηση» επισημαίνει ο Όβενς. Επιπλέον, όσο ευρύτερο είναι το προσωπικό σου κοινό, τόσο περισσότεροι είναι και οι εν δυνάμει πελάτες σου. Ο Όβενς συστήνει την οικοδόμηση ενός προσωπικού brand μέσω ομιλιών και έντονης δραστηριότητας στα κοινωνικά μέσα.

2. Χρησιμοποίησε τη δικτύωσή σου. «Όταν ξεκινήσετε, μην ξεχάσετε το προσωπικό σας δίκτυο φίλων και συγγενών» λέει ο Όβενς. «Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσοι εν δυνάμει πελάτες υπάρχουν ήδη εντός της άμεσης σφαίρας προσωπικών επαφών σας».

3. Μην σταματάς ποτέ να μαθαίνεις. «Χάρη στην τεράστια διαθεσιμότητα πληροφοριών σήμερα, κάθε επιχειρηματίας μπορεί να διδαχθεί τα πάντα» λέει ο Όβενς. «Διάβασα εκατοντάδες βιβλία και έμαθα όσα περισσότερα μπορούσα για το μάρκετινγκ, τις πωλήσεις και τη στρατηγική. Ήξερα ότι έπρεπε να τα κατανοήσω όλα αυτά για να πετύχει η επιχείρησή μου».

4. Ξεπέρασε την όποια απόρριψη. «Ο μεγάλος μου φόβος όταν ξεκίνησα ήταν η αντιμετώπιση της απόρριψης» λέει ο Όβενς. «Το κρίσιμο βήμα μου προς την επιτυχία ήταν να αναγκάσω τον εαυτό μου να μιλά σε άγνωστους ανθρώπους για την επιχείρησή μου. Εν τέλει κατάλαβα ότι μια επιχειρηματική απόρριψη δεν συνιστά και προσωπική απόρριψη» καταλήγει ο Όβενς.

ΠΗΓΗ: Fortune Greece