Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος, σε συνεργασία με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνουν την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 17:00, στην αίθουσα Β20 του κτηρίου Ματσάγγου (28ης Οκτωβρίου 78 ) στο Βόλο, Σεμινάριο με Θέμα: «Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις: Τα 10 Χαρακτηριστικά που Συμβάλλουν σε Yψηλότερη Απόδοση και Κερδοφορία» με εισηγητή τον κ. Αινεία Γκίκα, Ερευνητή στο Birmingham City University Business School.

Ο Αινείας Γκίκας είναι Ερευνητής στο Birmingham City University Business School. Η έρευνα του σχετίζεται με την ανάπτυξη και την απόδοση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) σε διεθνές επίπεδο. Ο Αινείας έχει διδάξει τόσο στο Κάρντιφ όσο και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UCL) και παρουσιάσει έρευνα σε διεθνή και εθνικά συνέδρια.

Ο ρόλος του στο Κέντρο για τις Επιχειρήσεις, την Καινοτομία και την Ανάπτυξη (CEIG) http://www.bcu.ac.uk/business-school/research/centre-for-entrepreneurship-innovation-andgrowth/staff είναι η προώθηση έρευνας για την ανάπτυξη των ΜΜΕ σε διεθνή πλαίσια, σε συνεργασία με επιχειρήσεις και Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο (Ελλάδα, Ινδονησία, Καναδά).

Η πρόσφατη δημοσίευσή του περιλαμβάνει έρευνα σχετικά με “Μέτρηση της Ανοικτής Kαινοτομίας στις ΜΜΕ” http://www.worldscientific.com/worldscibooks/10.1142/10733