Ρητές διαβεβαιώσεις, ότι τυχόν εξώδικα για πλειστηριασμούς που επιδίδονται σε κατοίκους των πληγεισών από τον κυκλώνα «Ιανό» περιοχών καθίστανται αυτομάτως άκυρα, παρείχε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών.

«Προφανώς, αν έχει γίνει οποιαδήποτε ενέργεια σαν αυτή που λέτε, δεν ισχύει», ξεκαθάρισε ο Χρήστος Σταϊκούρας , απαντώντας στον Ανδρέα Λοβέρδο (ΚΙΝΑΛ), ο οποίος του μετέφερε σχετικές καταγγελίες για κινητοποίηση δικαστικών κλητήρων στην Καρδίτσα, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή «τραγική μέσα στις λάσπες».

Ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι άνευ ισχύος θεωρούνται και τα ειδοποιητήρια καταβολής του ΕΝΦΙΑ, που εστάλησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στις ίδιες περιοχές, αποδίδοντας εμμέσως τέτοιες ενέργειες στον «δαίμονα» αργών αντανακλαστικών της γραφειοκρατίας. «Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η κυβέρνηση σπεύδει να νομοθετήσει με τη διαδικασία του επείγοντος», τόνισε ο ίδιος, αναφερόμενος στην υπό ψήφιση αναστολή για ένα έτος κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης κατοίκων και επιχειρήσεων αυτών των περιοχών και αναστολής καταβολής του ΕΝΦΙΑ.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr