Στη προκήρυξη διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου «Δημιουργία Κέντρου Υποδοχής και Ενημέρωσης Επισκεπτών στο δημοτικό δάσος Κουρί» προχωρεί ο Δήμος Αλμυρού. Το έργο, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, αφορά στη δημιουργία ενός οικήματος 110 τετραγωνικών μέτρων, κατασκευασμένο από κορμούς δέντρων.

Η χωροθέτησή του θα γίνει δίπλα από την Εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ με ισόγειο κτίριο υπερυψωμένο κατά 50 πόντους από το έδαφος και θα στηρίζεται σε βάση από μπετόν. Θα είναι προσβάσιμο σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ θα έχει δίριχτη σκεπή.

Το κέντρο θα περιλαμβάνει χώρο ενημέρωσης των επισκεπτών με πλούσιο υλικό και ένα αναψυκτήριο με μία μικρή αποθήκη.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Συμβάσεων μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.

Το δάσος Κουρί είναι μια βαρύτιμη κληρονομιά της περιοχής του Δήμου Αλμυρού. Βρίσκεται περίπου 1.000 μέτρα βορειοδυτικά της πόλης του Αλμυρού και 500 μέτρα από την πρώην κοινότητα της Ευξεινούπολης.

Η έκταση που καταλαμβάνει είναι περίπου 1.150 στρέμματα και καλύπτεται κατά κύριο λόγο από χνοώδη δρυ. Η επιφάνειά του ωστόσο είναι μικρότερη, σε σχέση με αυτή που είχε κάποτε....

* Η φωτογραφία είναι αρχείου