Τα αποτελέσματα του Προγράμματος ΑΝΑΣΑ ΙΙ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, παρουσίασαν χθες στον Βόλο ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο γενικός διευθυντής της ΑΕΔΕΠ Απόστολος Παπαδούλης και η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΣΠΑ Θεσσαλίας Μελίνα Σαραφίδου, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη.

Την επόμενη εβδομάδα θα μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις αιτησεις τους οι επιχειρήσεις που συμπεριελήφθησαν στο πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ ΙΙ για να πάρουν τα χρήματά τους

Ειδικότερα σε επίπεδο Μαγνησίας εντάχθηκαν 3223 επιχειρήσεις, εντός πέντε ημερών υπάρχει δικαίωμα ενστάσεων, θα ακολουθήσει η κατάθεση των δικαιολογητικών και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα να ανοίξει η πλατφόρμα για τις πληρωμές. Σημειώνεται ότι στην Λάρισα εντάχθηκαν 1892 επιχειρήσεις, 1181 στην Καρδίτσα και 1540 στα Τρίκαλα. Συνολικά θα μοιραστούν ένα ποσό 23 εκ. ευρώ.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι στο πρόγραμμα μπήκαν όλες οι επιχειρήσεις από το πρόγραμμα παρέμβασης, η Περιφέρεια κατάφερε να αυξήσει το ποσό για τις επιχειρήσεις κατά 3 εκ. €, ενώ στελέχη της ΑΕΔΕΠ τόνισαν ότι μετά την εκταμίευση των χρημάτων θα γίνει έλεγχος των κωδικών δαπανών, ώστε τα χρήματα της ενίσχυσης να διατεθούν στην κάλυψη υποχρεώσεων και όχι σε άλλες επενδύσεις. Σημειώνεται πάντως ότι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ο έλεγχος του ΑΝΑΣΑ Ι καθώς οι ωφελούμενοι μπορούν να ξοδέψουν τα χρήματα που έλαβαν ως κεφάλαιο κίνησης μέχρι το τέλος του 2022.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr