Ξενοδοχεία για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών αναζητεί και στη Θεσσαλία ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) για τους πρόσφυγες. Η αναζήτηση είναι ενταγμένης τις προσπάθειες αποσυμφόρησης της νησιωτικής Ελλάδας και ειδικότερα των Κέντρων Υποδοχής. Οι εξελίξεις με τον νέο κορονοϊό έχουν αναβάλλει προσωρινά την όποια απόφαση αφού προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας αλλά ο σχεδιασμός αφορά στην επόμενη ημέρα που θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα καθώς επείγει η αποσυμφόρηση των νησιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βολιδοσκοπηθεί οι προθέσεις τουλάχιστον πέντε ιδιοκτητών ξενοδοχειακών μονάδων σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις φαίνεται πως δεν βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με ξενοδόχους της Λάρισας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι όποιες συζητήσεις πάντως αφορούν σε ξενοδοχεία στον ορεινό όγκο και όχι σε ξενοδοχεία που βρίσκονται εντός του αστικού ιστού. Όπως συνέβη δηλαδή το προηγούμενο διάστημα με τρεις ξενοδοχειακές μονάδες του νομού με απευθείας συνομιλίες με τους ιδιοκτήτες εν αγνοία των τοπικών κοινωνιών με τους πρόσφυγες να μεταφέρονται βραδινές ώρες.

Β.Κ.

*φωτό αρχείου