«Πονεμένη ιστορία» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τη μεταφορά νερού από τον Αχελώο στον θεσσαλικό κάμπο, απαντώντας σε ερώτηση θεσσαλού συντάκτη (Γιώργος Ρούστας, Ελευθερία) στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

«Νομίζω, πρόσθεσε, ότι με την ελπίδα ενός έργου τεχνικά, αλλά και συνταγματικά, εξαιρετικά δύσκολου, της εκτροπής δηλαδή, της μερικής μεταφοράς νερού, σπαταλήσαμε πάρα πολύ νερό. Και σήμερα ακόμη, έχουμε τεράστιες απώλειες στα δίκτυα και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν είναι πρώτα και πάνω από όλα σε αυτήν την κατεύθυνση. Να δούμε πώς μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα το νερό το οποίο έχουμε».

Πρόσθεσε όμως ότι «το έργο της Μεσοχώρας πρέπει να λειτουργήσει ως υδροηλεκτρικό, καθώς έχουμε δαπανήσει 500 εκατ. ευρώ, αλλά πρέπει να υπάρξει ένα αναπτυξιακό αποτύπωμα στην όποια προσπάθεια κάνουμε ενόψει και της νέας ΚΑΠ για την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα».

Με άλλα λόγια ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την παγιωμένη αντίληψη στους πολιτικούς κύκλους των Αθηνών ότι η εκτροπή του Αχελώου είναι μια ξεπερασμένη ιδέα και δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Προς αυτή την κατεύθυνση το λόμπι των Αιτωλοακαρνάνων, και όχι μόνο, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό και πάντα σε εγρήγορση. Μέχρι και πανό στον ποδοσφαιρικό αγώνα του Σαββάτου μεταξύ Παναιτωλικού και Αστέρα Τρίπολης είχε αναρτήσει κατά της εκτροπής του ποταμού στον θεσσαλικό κάμπο ...

Κ.Τ. thessliaeconomy.gr