Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προχώρησε η θεσσαλική βιομηχανία επεξεργασίας γάλακτος Μπίζιος, που ειδικεύεται στην παραγωγή φέτας και κίτρινων τυριών.  Σύμφωνα με πληροφορίες, τον προηγούμενο μήνα πιστοποιήθηκε η ολική καταβολή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου €207,12 χιλ. που αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων. 

Η αύξηση του τζίρου, η βελτίωση του περιθωρίου μικτού και καθαρού κέρδους και η εισαγωγή σε νέες αγορές, είναι οι βασικοί πυλώνες στρατηγικής της βιομηχανίας που εδρεύει στα Βοδιανά Ελασσόνας. Παράλληλα εστιάζει στην επέκταση, εντός της επόμενης τριετίας, στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ. Το δίκτυο της εταιρείας, που δραστηριοποιείται στον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας από το 1997, πέραν της ελληνικής αγοράς καλύπτει: • χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης • Κίνα • Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα • ΗΠΑ

Όπως προκύπτει από τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις, κύριος άξονας της στρατηγικής της βιομηχανίας αποτελεί η βελτίωση του λειτουργικού αποτελέσματος, ενώ παράλληλα, προωθεί την αύξηση της διανομής. Διαθέτοντας ένα σύγχρονο εργοστάσιο με μεγάλη παραγωγική δυναμικότητα που επιτρέπει τη διατήρηση χαμηλού κόστους επεξεργασίας, στόχος της Μπίζος είναι η μεγέθυνση των πωλήσεων. Προς την κατεύθυνση αυτή, προωθεί τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των προϊόντων της, ενώ παράλληλα ενισχύει τον εξαγωγικό της προσανατολισμό, ανταποκρινόμενη στην αυξημένη ζήτηση στις αγορές του εξωτερικού.

Ο τελευταίος ισολογισμός της Μπίζος αναφέρει ότι ο κύκλος εργασιών της χρήσης 2021 έκλεισε μειωμένος κατά 2,08% στα €26,85 εκατ., συγκριτικά με το 2020, και το μικτό αποτέλεσμα κατά 8,14%, στα €1,963 εκατ.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (από ρεπορτάζ της Στέλλας Αυγουστάκη στο FnB Daily)