Παραδόθηκε στην κυκλοφορία πλήρως ανακατασκευασμένη η γέφυρα του βορείου κλάδου του ποταμού Αλιάκμονα– η μεγαλύτερη γέφυρα στον άξονα ΠΑΘΕ - παρουσία του Πρωθυπουργού κου Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών κου Κώστα Αχ. Καραμανλή, του Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών κου Γεωργίου Καραγιάννη κι εκπροσώπων της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και της εταιρείας ΑΒΑΞ που κατασκεύασε το έργο.  

Στη μήκους περίπου 600 μέτρων γέφυρα του Αλιάκμονα ανακατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου ο φορέας  με νέο ελαφρύτερο σύμμικτο φορέα, ενισχύθηκαν τα υφιστάμενα βάθρα, ενώ κατασκευάστηκαν επιπλέον 6 νέα μεσόβαθρα και 2 ακρόβαθρα προκειμένου να είναι λειτουργική και ασφαλής για πολλά χρόνια ακόμη.  

Μέριμνα υπήρξε και για την απομάκρυνση και διαχείριση όλων των καθαιρούμενων στοιχείων της γέφυρας, προκειμένου να μην προκληθεί η παραμικρή περιβαλλοντική επιβάρυνση του ποταμού Αλιάκμονα.  

Οι εργασίες ενίσχυσης κι ανακατασκευής της γέφυρας ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2020, με προϋπολογισμό €26.600.000 (περιλ. ΦΠΑ) και ολοκληρώθηκαν σε 27 μήνες, εντός χρονοδιαγράμματος.  

Το έργο περιλαμβάνεται στο συνολικό πρόγραμμα αναβάθμισης 96 παλαιών γεφυρών σε όλη τη χώρα, που άρχισε το 2019.