Την ύπαρξη plan B για τη ΔΕΥΑΜΒ, σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί ο δικαστικός αγώνας που δίνει έναντι της ΕΡΓΗΛ, αποκάλυψε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

«Εχουμε πει και στο παρελθόν ότι η ΔΕΥΑΜΒ είναι μια αμαρτωλή εταιρεία. Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να λέμε πολλά. Ωστόσο αν συμβεί κάτι -χτύπα ξύλο- είμαστε έτοιμοι. Εχουμε δουλέψει πάνω σε εναλλακτική λύση», δήλωσε από μικροφώνου στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Μπέος.

Το εναλλακτικό σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία για να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης προς όφελος των δημοτών, σε περίπτωση που η ΔΕΥΑΜΒ δεν μπορέσει να προστατεύσει τα ταμεία της και η ΕΡΓΗΛ προχωρήσει τελικώς στην είσπραξη των 9,2 εκατ. ευρώ, κίνηση που οδηγεί σε πτώχευση της επιχείρησης.

Η ύπαρξη plan B έτοιμου να τεθεί σε λειτουργία στην ακραία περίπτωση που πτωχεύσει και διαλυθεί η ΔΕΥΑΜΒ, έγινε γνωστή μετά από ερώτηση που έκανε ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχάλης Μιτζικός, στο πλαίσιο συζήτησης για τη λύση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Βόλου (ΑΝΕΒΟ).

Ελένη Χάνου (Ταχυδρόμος)