Σε ποσοστό περίπου 40%, σε σύνολο 180 εργαζομένων, ανέρχονται οι ανεμβολίαστοι της Λαρισινής εταιρείας Cosmos Aluminium, η οποία εξέπληξε την επιχειρηματική κοινότητα, υποσχόμενη εξτρά αμοιβή 500 ευρώ σε κάθε υπάλληλό της ο οποίος θα σπεύσει να εμβολιαστεί.

Το ποσοστό ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Καντώνιας o οποίος, μιλώντας στην οικονομική ιστοσελίδα mononews.gr, αιτιολόγησε την απόφαση του εμβολιαστικού μπόνους ως μία πρωτοβουλία που εκτός των άλλων έχει στόχο "να στείλει και ένα έμμεσο μήνυμα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, παρακινώντας και άλλες εταιρείες –που έχουν την οικονομική δυνατότητα- να αναλάβουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες".

Τα σχόλια πάντως που ακούστηκαν στην αγορά δεν ήταν προς την ίδια κατεύθυνση, και αρκετοί κατηγόρησαν την εν λόγω εταιρεία ότι στέλνει λάθος μήνυμα, καθώς ο εμβολιασμός κάθε εργαζομένου είναι υποχρέωση ζωτικής σημασίας στον εαυτό του και στάση ύψιστης ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, επομένως δεν μπορεί να αμείβεται για αυτό. Υπήρχαν και άλλοι που είπαν ότι αφού η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να το κάνει δεν έπρεπε να το ανακοινώσει.

Σε ότι αφορά την εφαρμογή του μέτρου, ο κ. Καντώνιας αναφέρει ότι "είναι άμεση και όποιος εργαζόμενος ολοκληρώσει έγκαιρα τον εμβολιασμό θα μπορεί να λάβει το μπόνους με την μισθοδοσία Ιουλίου που είναι προγραμματισμένη για τις 5 Ιουλίου".

Η συγκεκριμένη απόφαση υπολογίζεται πως θα κοστίσει στην εταιρεία περίπου 90.000 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται κάποια πρόσθετα κόστη που αφορούν σε ασφαλιστικές εισφορές.

Κ.Τ. thessaliaeconomy.gr