Την δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά του φρέσκου γάλακτος και των άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων αντικατοπτρίζει η είδηση, σε σημερινό ρεπορτάζ της οικονομικής ιστοσελίδας bankingnews.gr, ότι η γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ ετοιμάζεται να κλείσει τέσσερα από τα πέντε εργοστάσια παραγωγής που διαθέτει! 

Στο σχετικό θέμα που υπογράφει η Ελένη Μπότα αναφέρεται συγκεκριμένα ότι “σήμερα η Δέλτα έχει πέντε εργοστάσια, στο Ταύρο, στον Άγιο Στέφανο, στο Πλατύ Ημαθίας, στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης και στη Βίγλα Ολύμπου και είναι έτοιμη να βάλει λουκέτο στα τέσσερα εξ αυτών λόγω της τραγικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην αγορά γάλακτος και με ευθύνη της κυβέρνησης”.

Η ΔΕΛΤΑ με βάση τους ισολογισμούς των τελευταίων ετών αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα με μείωση των πωλήσεων και εμφάνιση ζημιών.

Ουσιαστικά η τύχη της εταιρείας βρίσκεται στα χέρια της τράπεζας Πειραιώς, η οποία έχει μετοχοποιήσει τα απλήρωτα δάνεια της μητρικής MIG και έχει καταστεί βασικός μέτοχος του ομίλου.

*Αργότερα, μετά την αναδημοσίευση της είδησης από το thessaliaeconomy.gr, η συντάκτις του δημοσιεύματος στο bankingnews.gr μετέβαλε την κρίσιμη διατύπωση για το κλείσιμο των τεσσάρων εργοστασίων από "...είναι έτοιμη να βάλει λουκέτο στα τέσσερα εξ αυτών" σε "...ήταν παλαιότερα έτοιμη να βάλει λουκέτο στα τέσσερα εξ αυτών". 

Προσέθεσε επίσης στο τέλος του κειμένου την υποσημείωση: "Εκ παραδρομής αναφέρθηκε νωρίτερα ότι η ΔΕΛΤΑ σχεδιάζει το κλείσιμο των εργοστασίων"

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr