Στη διαδικασία επίσπευσης του χρόνου παράδοσης των παραγγελιών της, μισθώνοντας εταιρεία, η οποία διαθέτει στόλο διανομής με μηχανάκια αποκλειστικά για λογαριασμό της, προχώρησε η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός. 

Σύμφωνα με πηγές της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, η νέα υπηρεσία express delivery θα προσφέρει στους καταναλωτές 2.000 κωδικούς βασικών καταναλωτικών αγαθών. 

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο παράδοσης, όπως αναφέρουν τα στελέχη της αλυσίδας σούπερ μάρκετ γίνεται κατ’ επιλογή του πελάτη. 

Συγκεκριμένα, ο εκάστοτε καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να δώσει την παραγγελία του από το e-shop της Κρητικός και να παραλάβει τα προϊόντα την ώρα που ο ίδιος επιλέγει εντός της ημέρας. Η δυνατότητα ελάχιστης παραγγελίας 5 ευρώ με χρέωση 3 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το μοντέλο που θα ισχύει για τη χρέωση των παραγγελιών, η Κρητικός, εν αντιθέσει με το ευρύτερα ισχύον μοντέλο της αγοράς βάσει του οποίου εφαρμόζεται ελάχιστο ποσό παραγγελιών και στη συνέχεια η διανομή γίνεται δωρεάν, εφαρμόζει έναν διαφορετικό σχεδιασμό. Κάθε παραγγελία επιβαρύνεται με σταθερή χρέωση 3 ευρώ για ποσά παραγγελιών από 5 ευρώ και άνω.

Διαθέσιμη αρχικά σε εννέα καταστήματα Αρχικά η υπηρεσία της Κρητικός θα είναι διαθέσιμη σε εννέα καταστήματα, εξυπηρετώντας τις περιοχές του κέντρου της Αθήνας, Κλαυθμώνος, Κολωνάκι, Πλατεία Μαβίλη, της Γλυφάδας, της Βούλας, καθώς και των Μελισσίων, Βριλησσίων, Πεντέλης και Χαλανδρίου. Η προμήθεια των προϊόντων θα γίνεται από τα κατά τόπους καταστήματα και όχι από τις κεντρικές αποθήκες ή άλλα σημεία διανομής της εταιρείας.

Σταδιακά θα προστίθενται νέα καταστήματα στο δίκτυο διανομής της αλυσίδας, ενώ κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, αναμένεται να πολλαπλασιαστούν με ταχείς ρυθμούς οι περιοχές και τα καταστήματα που θα εξυπηρετεί το express delivery.

Στο πλάνο η επέκταση και στην επαρχία Στόχος της αλυσίδας κατά το προσεχές χρονικό διάστημα είναι η επέκτασή της και στην επαρχία, καθώς αυτήν τη στιγμή εξετάζεται ποια θα είναι η επόμενη πόλη στην οποία θα λειτουργήσει το νέο σύστημα εξυπηρέτησης ηλεκτρονικών παραγγελιών. Η υπηρεσία προσφέρει την δυνατότητα ανέπαφων συναλλαγών και παραδόσεων.

 Γιώργος Λαμπίρης