Ξεκάθαρη θέση για τα τρία μεγάλα έργα που εκκρεμούν στη Θεσσαλία πήρε ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην εκτροπή του Αχελώου, επαναλαμβάνοντας ότι εξετάζεται η δυνατότητα μερικής μεταφοράς νερού 250 εκατ. κ.μ. νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλική πεδιάδα.

Επεσήμανε επίσης πως «είναι αδιανόητο να έχουν σπαταληθεί πάνω από 700 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για τα φράγματα της Συκιάς και της Μεσοχώρας και αυτά να κάθονται. Τουλάχιστον η Μεσοχώρα που είναι έτοιμη να λειτουργήσει το υδροηλεκτρικό παρατηρείται απαράδεκτη καθυστέρηση».

Και κατέληξε: «Εξετάζουμε τη δυνατότητα μεταφοράς νερού 250 εκατ. κυβ. μέτρων νερού, αλλά θα πρέπει να ξεπεραστούν νομικά εμπόδια».

Αυτοκινητόδρομος Ε65

Ο πρωθυπουργός έδωσε διαβεβαιώσεις και για το βόρειο τμήμα του Ε65.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι πέρυσι είχε εκφράσει την προσδοκία του, φέτος μπορεί να διαβεβαιώσει ότι θα πάρουμε την τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να μπορέσει να προχωρήσει το έργο (το βόρειο τμήμα).

Διαβεβαίωσε επίσης πως το έργο είναι πολύ σημαντικό έχει καταβάλει ο ίδιος προσωπικά προσπάθειες και αυτό είναι το τελευταίο κομμάτι του πάζλ που λείπει ως προς την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Λευτέρης Ευαγγέλου thessaliaeconomy.gr