Διεκόπη για τις 6 Μαρτίου η δίκη της Siemens, προκειμένου να βρεθεί αντικαταστάτης της δικαστού που δήλωσε κώλυμα. 

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει αδυναμία συγκρότησης του δικαστηρίου και το θέμα δεν μπορεί να λυθεί σήμερα», είπε ο πρόεδρος της έδρας και συμπλήρωσε: «Ελπίζω ότι θα παγιωθεί η συνεδρίαση του δικαστηρίου, γιατί αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια κατάσταση ρευστότητας».

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε τέσσερις δικάσιμους εντός του Μαρτίου, διευκρινίζοντας ότι η δίκη θα διεξάγεται λόγω του όγκου των κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους στην αίθουσα τελετών. 

Σημειωτέον ότι εκεί εκδικάζονται επίσης οι δίκες της Χρυσής Αυγής και των εξοπλιστικών συστημάτων. «Υπάρχει αδυναμία διαχείρισης του προγράμματος των μεγάλων αιθουσών. Δεν έχουμε παραπάνω μέρες», είπε ο πρόεδρος.

Νωρίτερα, κατά το τυπικό, είχε ξεκινήσει η διαδικασία νομιμοποίησης των συνηγόρων. Επί του παρόντος, αίτημα για δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής έχουν καταθέσει το Δημόσιο (σ.σ. αξιώνει αποζημίωση 5 εκατομμυρίων ευρώ), ο ΟΤΕ, αλλά και το υπό σύσταση σωματείο Ένωση Προσώπων Δικαιοσύνη Για Όλους, το οποίο εκπροσωπείται από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Όπως είπε η κα Κωνσταντοπούλου εκπροσωπεί την Ένωση (σ.σ. η σύστασή της έχει απορριφθεί επί του παρόντος από το Πρωτοδικείο) αλλά δηλώνει και παράσταση πολιτικής αγωγής ως πολίτης. Το ίδιο ζητούν να πράξουν και τα υπόλοιπα 16 μέλη του υπό σύσταση Σωματείου καθώς και ένας ιδιώτης δικηγόρος. Όλα τα αιτήματα για παράσταση πολιτικής αγωγής θα κριθούν από το δικαστήριο.

Σημειώνεται πως μεταξύ των κατηγορουμένων είναι: ο πρώην σύμβουλος του Κώστα Σημίτη Θεόδωρος Τσουκάτος, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Χάινριχ Φον Πίρερ, αλλά και τα πρώην στελέχη της εταιρείας Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Φόλκερ Γιουγκ, Ράινχαρτ Σίκατσεκ, Μίχαελ Κουτσενρόιτερ και Εμμανουήλ Σταυριανός.

Επίσης μεταξύ των κατηγορουμένων είναι τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Νικόλαος Μανασής, Σωτήρης Τζούμας, χρηματιστές, επιχειρηματίες και ιδιώτες, μεταξύ των οποίων οι Γεώργιος Καλδής, Αθανάσιος Ράμμος και Βασίλειος Τυρογαλάς.

Στην υπόθεση κατηγορούνται επίσης τα τραπεζικά στελέχη Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δύο από τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και ο Χρήστος Καραβέλας, καταζητούνται.

Εύα Καραμανώλη