Τα Τρίκαλα είναι η πρώτη επαρχιακή πόλη (αφού προηγήθηκαν Αθήνα και Θεσσαλονίκη), που εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης για το πακέτο έργων Restart mAI city. Πρόκειται για δέκα έργα μιας συνολικής δράσης (που στα αγγλικά είναι λογοπαίγνιο με τη φράση «Επανεκκινώ την πόλη μου») και αφορά στην ψηφιακή αλλαγή του Δήμου Τρικκαίων.

Ουσιαστικά είναι μια μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών, τη συμμετοχή των πολιτών, την εξοικονόμηση ενέργειας, την ευεξία, την πολιτική προστασία, τα απορρίμματα, τους υδάτινους πόρους κ.α. Ένα πλέγμα έργων και δράσεων που στοχεύουν να δώσουν το έναυσμα για είσοδο του Δήμου Τρικκαίων στην ψηφιακή νέα εποχή με έμφαση στους δημότες.

Το Στρατηγικό Πλάνο Εξυπνης Πόλης:

– είναι το τρίτο μεγαλύτερο που κατατέθηκε (μετά τους Δ. Αθηναίων και Θεσσαλονίκης), με προϋπολογισμό 6,9 εκ. €

– εκπονήθηκε αποκλειστικά από στελέχη του Δήμου Τρικκαίων, μέσω συγκεκριμένων εργαλείων και στρατηγικών για την «ανθεκτική πόλη»

– έχει ως χρονικό ορίζοντα το 2030

– είναι αποτέλεσμα της πρόβλεψης της ΕΕ, να μετάσχει στη συγκεκριμένη  πρόσκληση του Ταμείου Ανάκαμψης, ένας Δήμος πρωτοπόρος σε θέματα smart cities. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Ταμείο Ανάπτυξης ο Δήμος Τρικκαίων αναμένει συνολική χρηματοδότηση  ύψους 17 εκ. ευρώ για ένταξη έργων.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr