H μη παράδοση των 80 χλμ του τμήματος Τρίκαλα – Ξυνιάδα, του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος Ε65, κρύβει και άλλα δυσάρεστα για το Έλληνα φορολογούμενο. Η κατασκευάστρια κοινοπραξία (Κεντρική Οδός Α.Ε.) ζητάει τώρα από το Ελληνικό Δημόσιο άλλα 40 εκ. ευρώ ως αποζημίωση, λόγω καθυστερημένης έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων στον κόμβο σύνδεσης με το παλιό δίκτυο στον Δομοκό!

Θέμα από τους κατασκευαστές τέθηκε ακόμη και για τους και για δύο σταθμούς εξυπηρέτησης οχημάτων (ΣΕΑ) στους Σοφάδες και την Ξυνιάδα, για καθυστέρηση στην περιβαλλοντική αδειοδότηση, όπως και για τον σταθμό διοδίων που θα λειτουργήσει στους Σοφάδες.

Όλα αυτά την στιγμή που το έργο, λόγω της ανικανότητας του Ελληνικού κράτους να τηρήσει τις προθεσμίες και να εποπτεύσει τους εργολάβους, είναι ήδη εκτός προθεσμιών καθώς έπρεπε να δοθεί προς χρήση τον περασμένο Μάρτιο.

Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιβάλει πρόστιμα εκατομμυρίων λόγω της καθυστέρησης στην υλοποίησή του. Και να σκεφθεί κανείς ότι το «τυφλό» κομμάτι του δρόμου Τρίκαλα – Ξυνιάδα στοίχισε μέχρι στιγμής περίπου 1 δις. ευρώ (!) Όμως οι τοπικές κοινωνίες ακόμα περιμένουν να δοθεί στην κυκλοφορία…

Κ.Τ.