Αιφνίδιους επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά παροχής υπηρεσιών σίτισης πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, συνεχίζοντας την έρευνα που είχε ξεκινήσει από το 2017. Όπως μας αναφέρουν πηγές της Επιτροπής Ανταγωνισμού με γνώση, "έχει ξεκινήσει μεγάλη έρευνα για τη σίτιση προσφύγων, που θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες με την επίδοση της εισήγησης".

ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΟ 2018-2019 ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, διενεργήθηκαν στο πλαίσιο των δράσεών της σε νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας και σε συνέχεια προηγούμενων ελέγχων που είχαν διενεργηθεί το 2018 και το 2019, προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτεπάγγελτη έρευνα για τον εντοπισμό αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011. Η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων γίνεται σε επιχειρήσεις, από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην ερευνώμενη αγορά και δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά, ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΠΟΡΙΣΜΑ

Πηγές με γνώση υπογραμμίζουν ότι, η υπόθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί από την Γενική Διεύθυνση εντός του έτους. "Είχαν γίνει και πρότεροι έλεγχοι στη συγκεκριμένη υπόθεση. Είναι οι τελευταίοι έλεγχοι και το φθινόπωρο αναμένουμε την εισήγηση και μετά το θέμα θα πάει στην ολομέλεια. Θεωρητικά θα βγει μέχρι τέλος του έτους". Ως γνωστόν στις 8/7, με προσφορά, η οποία αγγίζει τα €290 εκατ., η Κοινοπραξία των Vivartia, Γευσήνους και Ελαϊτις, ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος για πέντε από τα έξι τμήματα του διαγωνισμού για την σίτιση προσφύγων και μεταναστών, που έχει προκηρύξει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Στο έκτο τμήμα, που αφορά στην Β. Ελλάδα, προσωρινός ανάδοχος κρίθηκε η Αφοί Κομπατσιάρη Α.Ε. – Τοπ Κραφτ Α.Ε., με προσφορά ύψους €120,54 εκατ.

Στέλλα Αυγουστάκη FnbDaily