Τη δυνατότητα να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους με τους ίδιους όρους, έχουν οι 115 εργαζόμενοι της efood, στους οποίους εστάλη SMS από την εταιρεία την Παρασκευή, με το οποίο τους έδινε τη δυνατότητα να διατηρήσουν τη συνεργασία τους, που ήταν ορισμένου χρόνου, με λήξη τέλη Σεπτεμβρίου, μόνον εφόσον γίνονταν freelancers, μετά τη λήξη της τρέχουσας σύμβασής τους.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΣΤΑ SOCIAL

Η γνωστοποίηση του συμβάντος είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση συνδικαλιστικών φορέων, αλλά και των χρηστών της πλατφόρμας, που ξεκίνησαν τη δική τους … σταυροφορία στα social media, υπό το hashtag #cancel_efood, στο οποίο κοινοποιούσαν τη διαγραφή τους από την πλατφόρμα. Οι εν λόγω αντιδράσεις υποχρέωσαν την εταιρεία να τοποθετηθεί δημόσια, στέλνοντας τελικά ανακοίνωση το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι αποδοκιμάζει τη χθεσινή λανθασμένη επικοινωνία, καθώς, "δεν εκφράζει τη φιλοσοφία και την κουλτούρα της εταιρείας".

Τόνισε, δε, ότι, "θα θέλαμε να διευκρινίσουμε προς τους διανομείς, συνεργάτες και χρήστες του efood, πως η λανθασμένη διατύπωση της πρόσφατης επικοινωνίας, που έγινε προς 115 διανομείς, των οποίων η σύμβαση λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, δεν εκφράζει τη φιλοσοφία και την κουλτούρα της εταιρείας και, σε καμία περίπτωση, δεν ήταν εκβιαστική. Ουδεμία πρόθεση είχε να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στους διανομείς, αλλά αντιθέτως, να προσφέρει, σε όσους το επιθυμούν και λήγει η σύμβασή τους, έναν νέο τρόπο συνεργασίας με την εταιρεία, που θα λειτουργήσει θετικά προς τις δύο πλευρές".

ΤΟ SMS ΚΑΙ Η "ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ"

Συγκεκριμένα η ενημέρωση των διανομέων ανέφερε: "Αγαπητέ Rider, στο πλαίσιο της αύξησης της παραγωγικότητας του στόλου και της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας, θα θέλαμε να σου προτείνουμε να συμμετάσχεις και εσύ, στο σχήμα συνεργασίας freelancing. Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, αλλά με βάση τα παραπάνω και το batch σου, εκτιμούμε ότι θα ήταν καλύτερο να συνεχίσεις, να εργάζεσαι ως freelancer. Θα έχεις την ευελιξία να διαμορφώσεις τις ώρες εργασίας σου και να αυξήσεις τις αποδοχές σου. Σε διαφορετική περίπτωση, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης. Παρακαλώ πολύ να μας ενημερώσεις άμεσα μέσω ticket για την αποδοχή του παραπάνω, προκειμένου να σε ενημερώσουμε για τα επόμενα βήματα”. 

Πηγές της εταιρείας αναφέρουν ότι, η online delivery platform διατηρεί τρία μοντέλα συμβάσεων για τους εργαζόμενους της. • Σύμβαση αορίστου χρόνου • Σύμβαση περιορισμένου χρόνου (3μηνιαία) • Ως συνεργάτης διανομέας (freelancing)

Στέλλα Αυγουστάκη FnB daily