Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου με αφορμή καταγγελία για ανεπεξέργαστα λύματα που κατέληγαν στο λιμάνι από τον χείμαρρο Ξηριά και χθες κλήθηκαν να καταθέσουν σε πταισματοδίκη οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης Μάρκος Βαξεβανόπουλος και Στέλιος Λημνιός.

Οι δύο ενεργοί πολίτες, παρουσίασαν φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό με τα λύματα που λόγω βλάβης του καταθλιπτικού αγωγού στο Αλυγαρόρεμα, που τα μεταφέρει στο Αγκίστρι υπερχείλιζαν στον χείμαρρο Ξηριά και κατέληγαν στο λιμάνι του Βόλου.

Η καταγγελία έγινε στις 6 Οκτωβρίου και αφορούσε το πρόβλημα της μη λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης του Βόλου, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ανεπεξέργαστα λύματα να χύνονται καθημερινά στο λιμάνι και εκατοντάδες κυβικά υγρών αποβλήτων ρυπαίνουν τον Παγασητικό.

Όπως είχαν διαπιστώσει και κατέθεσαν στον πταισματοδίκη, δεν είχε ενημερωθεί η Διεύθυνση Υγείας, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Σύμφωνα με την καταγγελία των δύο συμπολιτών, τα λύματα οδηγούνται στη θάλασσα από έναν υπόγειο αγωγό σε βάθος 4 μέτρων και πρόκειται για λύματα που δεν φθάνουν στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας, επειδή δεν λειτουργούν.

magnesianews.gr