Ανακοίνωση με οδηγίες για τον τρόπο εφαρμογής της έκπτωσης στα ενοίκια για πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζόμενων εξέδωσε η ΠΟΜΙΔΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

• Κάθε επαγγελματίας που ζητά μείωση κατά 40% σε επαγγελματικό του μίσθωμα οφείλει να παρουσιάσει στον εκμισθωτή αντίγραφο της σχετικής «Υπεύθυνης Δήλωσης Επιχειρήσεων-Εργοδοτών» που υπέβαλε στην «ΕΡΓΑΝΗ» με εκτυπωμένα τα στοιχεία του εκμισθωτή και της διεύθυνσης του μισθωμένου επαγγελματικού ακινήτου.

• Κάθε εργαζόμενος που ζητά μείωση κατά 40% στο μίσθωμα της κύριας κατοικίας του οφείλει να παρουσιάσει στον εκμισθωτή αντίγραφο της σχετικής «Υπεύθυνης Δήλωσης Εργαζομένου» που υπέβαλε στην «ΕΡΓΑΝΗ» με εκτυπωμένα τα στοιχεία του εκμισθωτή και της διεύθυνσης της μισθωμένης κατοικίας του, δηλώνοντας υπεύθυνα ότι αυτός είναι ο μισθωτής της κατοικίας.

• Στην περίπτωση επιχειρήσεων που έκλεισαν από το Μάρτιο με εντολή κρατικής αρχής και έχει ήδη καταβληθεί το μίσθωμα του Μαρτίου, το υπερβάλλον συμψηφίζεται με το μίσθωμα του Απριλίου, οπότε ο εκμισθωτής θα λάβει μόνον το 20% του μισθώματος Το αντίστοιχο ισχύει και στην περίπτωση Απριλίου.

• Δικαιούχος μείωσης είναι ο εργαζόμενος που τέθηκε σε αναστολή, όταν είναι ο ίδιος δηλωμένος ως μισθωτής της κατοικίας στο μισθωτήριο και στην εφαρμογή Μισθώσεων του TAXISNET.

• Τα μισθώματα και ιδίως τα μειωμένα πρέπει να συνεχίσουν να καταβάλλονται εμπρόθεσμα, όπως και τα κοινόχρηστα πολυκατοικιών και οι λογαριασμοί κοινής ωφελείας