Παρθένο ελαιόλαδο πιστοποιημένο, από τον ελαιώνα της μονής Πάου, συσκευάζει και διαθέτει στην αγορά ως προϊόν υψηλής ποιότητας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στοχεύοντας αφενός στην αξιοποίηση της περιουσίας του, αφετέρου στην προβολή του ίδιου του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος και της ευρύτερης περιοχής του Νοτίου Πηλίου.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν τρεις συσκευασίες που προορίζονται για gourmet εστιατόρια, καταστήματα duty free, αλλά και για δώρα και σε ελκυστικές συσκευασίες και τιμές.

Όπως επισήμανε ο πρύτανης του Π.Θ., Ζήσης Μαμούρης, μετά από μία προεργασία δύο ετών που έγινε από μία μεγάλη ομάδα πανεπιστημιακών μελών της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας (ΕΑΔΠ) του Π.Θ., με πρωτεργάτες τους κ.κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη και Οικονόμου και σε συνεργασία με γεωπόνους του Τμήματος Γεωπονίας αλλά και ιδιώτες στον τομέα του marketing, παρασκευάστηκε και είναι έτοιμο προς διάθεση ένα ποιοτικό προϊόν, το λάδι που παράγεται από τους ελαιώνες της μονής Πάου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΔΠ, καθηγητής, Μιχάλης Ζουμπουλάκης τόνισε ότι η βασική ιδέα που επεξεργάστηκε η προαναφερόμενη ομάδα, ήταν αυτή της τυποποίησης, πιστοποίησης από αρμόδια εργαστήρια και της διάθεσης μέσω μίας στρατηγικής καμπάνιας, ενός ποιοτικού προϊόντος, του λαδιού που προϋπήρχε.

«Εμείς δεν είμαστε πολυεθνική εταιρεία, αλλά ενδιαφερόμαστε να κερδίσουμε ένα τμήμα της αγοράς προϊόντων πολυτελείας που θα διαφημίζουν την δραστηριότητα του Π.Θ. Ο ένας τόνος που μπορούμε να διαθέσουμε φέτος μέσω αυτών των συσκευασιών, επιθυμούσε να φθάσει στους καταναλωτές που μας ενδιαφέρουν».

Ο διευθυντής της ΕΑΔΠ, Νίκος Οικονόμου, αναφέρθηκε στο ιστορικό κατοχής της εν λόγω ιδιοκτησίας στο Π.Θ. Ειδικότερα ανέφερε ότι το 1975, η τότε Κοινότητα Αργαλαστής παραχώρησε στο Π.Θ. 685 στρέμματα συμπεριλαμβανομένου του κτιρίου της μονής. Η ίδια η μονή μετατράπηκε σε πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο ενώ τα 200 στρέμματα ελαιώνα περιλαμβάνουν 1275 δένδρα ενώ τα άλλα 400 στρέμματα είναι χορτολιβαδική έκταση και δάσος.

Το Σάββατο 30 Μαρτίου πραγματοποιείται μία μεγάλη ημερίδα για την ευρύτερη διάχυση της πρωτοβουλίας με τη συμμετοχή και παραγωγών του Πηλίου που το Πανεπιστήμιο επιθυμεί τη συνεργασία τους για να καλύψει τη συγκεκριμένη αγορά, αν υπάρξει ζήτηση.

Σημειώνεται ότι, η συσκευασία των 100ml προορίζεται για εστιατόρια gourmet, duty free και εστιατόρια που θα πρέπει να έχουν μπουκαλάκια στα τραπέζια με το συγκεκριμένο είδος. Η άλλη σειρά είναι το youth που απευθύνεται στη νέα γενιά και η τρίτη συσκευασία το rector. Για την ώρα τα προϊόντα πωλούνται από δύο έως δέκα ευρώ στο βιβλιοπωλείο του Πανεπιστημίου ενώ σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο και το site των προϊόντων που θα διαθέτει ηλεκτρονικό e-shop. Η εμφιάλωση γίνεται το εμφιαλωτήριο του Απ. Βολιώτη στα Λεχώνια που έχει λάβει πολλά βραβεία για την ποιότητα της δουλειάς τους.

Θεσσαλία