Την πλήρη γκάμα των προϊόντων της, αλλά και τις νέες προσθήκες ως αποτέλεσμα της πρόσφατης συμφωνίας αγοράς μετοχών της ιστορικής εταιρίας Κουρούσιης, παρουσιάζει στην SIAL ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία, όπως αναφέρει στο FnB Daily ο deputy CEO, Head of Commercial Division – International Markets, Στέργιος Σούρλης. "Ο Όμιλός μας συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με άξονα τις νέες διατροφικές τάσεις και τις αξίες της ελληνικής μεσογειακής διατροφής. Έτσι, από τα γαλακτοκομικά, τα plant based drinks, τα αναψυκτικά χωρίς συντηρητικά Κλιάφα, και το ελληνικό γαστρονομικό ανθρακούχο νερό πηγής Δουμπιά, παρουσιάζονται νέες προϊοντικές ιδέες όπως η καινοτόμα σειρά γαλακτοκομικών τυριών με μαύρη τρούφα, το pαραδοσιακό γιαούρτι και η νέα συνταγή kefir". Προσθέτει, δε, ότι δίνεται έμφαση στα εδέσματα Carpos με βάση το αμύγδαλο και βρώμη και το ελληνικό τσάι του βουνού, τα οποία έχουν ήδη βραβευτεί με τα SIAL Innovation Selection αλλά και το αυθεντικό κυπριακό Χαλούμι ΠΟΠ, που προστέθηκε πρόσφατα στο portfolio της εταιρείας. "Ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την επιχειρηματική κοινότητα", επισημαίνει ο Στ. Σούρλης.

ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΩΡΙΜΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία δραστηριοποιείται σε 47 χώρες παγκοσμίως και σύμφωνα με τον Στ. Σούρλη, υιοθετώντας ένα λιτό οργανωτικό μοντέλο, η εταιρεία επενδύει και διεκδικεί περαιτέρω ανάπτυξη στις διεθνείς αγορές, έχοντας ιδρύσει 11 θυγατρικές εταιρείες σε αγορές-στόχους της Ευρώπης (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία, Σερβία, Β. Μακεδονία, Αλβανία, Κύπρο, Ρουμανία, Βουλγαρία). Στο άμεσο μέλλον, σχεδιάζεται παράλληλα με την εδραίωση της παρουσίας της στις ώριμες αγορές και η είσοδος στις αγορές της Ισπανίας και Πολωνίας, με τη στελέχωση των κατά τόπους εμπορικών γραφείων αντίστοιχα.

ΑΝΩ ΤΩΝ €120 ΕΚΑΤ. ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΓΙΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ένα νέο επενδυτικό που τρέχει αυτήν την περίοδο, ο Στ. Σούρλης υπογραμμίζει ότι η ομάδα της ΕΓ αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με σχέδιο, το οποίο στοχεύει στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας σε υψηλά επίπεδα. Έχοντας προτεραιότητα την τεχνολογική πρωτοπορία σε κάθε φάση της παραγωγικής διαδικασίας, ο Όμιλος έχει σε πλήρη εφαρμογή την υλοποίηση του 3ετούς επενδυτικού πλάνου (2021 - 2023) συνολικού ύψους άνω των €120 εκατ. σε πάγιο εξοπλισμό.

ΑΝΑΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΛΕΥΚΩΝ ΤΥΡΙΩΝ & ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΦΕΤΑΣ

Επιπλέον, είναι ήδη σε λειτουργία το νέο πλήρως αυτοματοποιημένο τμήμα ανασυσκευασίας λευκών τυριών καθώς και η δεύτερη υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής Φέτας. "Αυτό θα μας επιτρέψει πρακτικά να διπλασιάσουμε την παραγωγική δυναμικότητα για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των πελατών μας στις διεθνείς αγορές", αναφέρει. Επίσης, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής της νέας σύγχρονης εγκατάστασης παραγωγής Χαλουμιού, στην Λευκωσία της Κύπρου (περιοχή Τσέρι), επένδυση που θα ξεπεράσει τα €44 εκατ. και η οποία θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο εξαγωγικό προσανατολισμό του ομίλου. "Να τονίσω ότι στην κατεύθυνση ενίσχυσης της παρουσίας μας στην αγορά του Χαλουμιού, έρχεται και η πρόσφατη είσοδος της εταιρείας μας, στο μετοχικό κεφάλαιο της ιστορικής κυπριακής γαλακτοβιομηχανίας Ν.Θ. Κουρούσιης Ltd", καταλήγει ο Στ. Σούρλης.

FnB Daily