Σημαντικές εξελίξεις δρομολογούνται σε κυβερνητικό επίπεδο για τις εγκαταστάσεις της πρώην Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Λάρισα οι οποίες σαπίζουν εγκαταλειμμένες από το 2006 όταν μπήκε λουκέτο στη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ετοιμάζει μελέτη για τη μετατροπή του χώρου σε διαμετακομιστικό κέντρο το οποίο θα αποτελέσει κόμβο διακίνησης με προτεραιότητα στα αγροτικά προϊόντα.

Το εργοστάσιο, που βρίσκεται στον δρόμο Λάρισας – Συκουρίου, διαθέτει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της σιδηροδρομικής σύνδεσης και της γεωγραφικής θέσης, ενώ γειτνιάζει με τη ΠΑΘΕ, την Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας και βρίσκεται στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου. Στο μέλλον τη λειτουργία του θα εξυπηρετήσει και η ανάπτυξη του λιμανιού του Βόλου το οποίο αναμένεται να ιδιωτικοποιηθεί εντός του 2021.

Στις εγκαταστάσεις του εμπορευματικού κέντρου θα δημιουργηθούν ψυκτικοί θάλαμοι και χώροι logistics, ενώ η επένδυση θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάπτυξης με τη συμμετοχή και ιδιωτικών κεφαλαίων.

Κώστας Τόλης thessalieconomy.gr