Επι τέλους κάτι κινείται στην πολυαναμενόμενη δημιουργία των φοιτητικών εστιών στον Βόλο.

Προ ημερών ανοίχθηκε η προσφορά της Intrakat, που είναι μοναδική κατασκευαστική που προσήλθε στο τελικό στάδιο του σχετικού διαγωνισμού, για τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση φοιτητικής εστίας για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έργο προϋπολογισμού 94 εκατ. ευρώ, που θα έχει παράρτημα και στη Λαμία.

Στον διαγωνισμό για την κατασκευή φοιτητικών εστιών και άλλων πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο ανάδοχος θα αναλάβει όχι μόνο την κατασκευή φοιτητικών εστιών αλλά και τα έργα αστικής ανάπλασης και αξιοποίησης τού βιομηχανικού ακινήτου της βαμβακουργίας στη Νέα Ιωνία Βόλου, για τη δημιουργία φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών εγκαταστάσεων, και κοινωνικών υποδομών. 

Τα έργα ΣΔΙΤ για την κατασκευή φοιτητικών εστιών, έχουν βρεθεί στο επίκεντρο ως λύση για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα στη φοιτητική στέγη, ενώ εκτιμάται ότι θα προσφέρουν εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης κατά την τριετή περίοδο κατασκευής τους και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταγραφεί επενδύσεις ή και σχέδια στον τομέα της φοιτητικής κατοικίας και από ιδιώτες, όπως για παράδειγμα ΑΕΕΑΠ, με την Premia Properties να έχει ήδη ανακοινώσει deals στον τομέα αυτό, την Prodea να προωθεί αναπτύξεις. Ωστόσο, για την ώρα κινούνται οι διαδικασίες με αργούς ρυθμούς. Οι συνθήκες από τη στιγμή που προκηρύχθηκαν τα περισσότερα ΣΔΙΤ (κτιριακά και υποδομές) έχουν διαφοροποιηθεί. Κυβέρνηση και αγορά είναι αντιμέτωποι με τη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί από την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού και του κατασκευαστικού κόστους.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr